Maksimum 10 dakika oyun oynayabiliyorum veya FurMark testi yapabiliyorum. Bu tarz bilgisayarın ekran kartını yoran şeylerde 10 dakika geçirdikten sonra ya bilgisayar bir anda resetleniyor ve açılırken mavi ekran geliyor ya da mesela FIFA 23 oynarken bir anda oyun donuyor bu donduğu esnada 1 dakika boyunca Alt Tab atabiliyorum, klavyedeki Windows tuşuna basarak menüyü açabiliyorum ve fareyi hareket ettirebiliyorum ama başka hiçbir şey yapamıyorum, 1 dakika sonra 1 saniyeliğine mavi ekran geliyor ve hemen reset atıyor. Bu mavi ekranların hepsi 1 saniyelik olduğu için ve barı %1 bile doldurmadığı için minidump dosyası da oluşmuyor. Hatayı almaya başladığım günün sabahı Windows ve ekran kartı driver Update yaptım. İlk mavi ekrandan sonra yeniden açıldığında ekran kartının driverı düzgün kurulmamış gibi gözüküyordu, tekrar kurdum.
Yakalayabildiğim kadarıyla mavi ekranda çıkan hata kodları:
CRITICAL_PROCESS_DIED, SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION, KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED, SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED, unexpected Store expection.
Memtest86 yaptım 0 hata çıktı.
CrystalDiskInfo'dan SSD sağlığına baktım %86 idi.
HD Tune'dan bad sector taraması yaptım orası da komple yeşil çıktı.
DDU ile ekran kartı sürücüsünü safe moddayken kaldırdıktan sonra yeniden yükledim.
Format attım.
SFC /scannow komudunu 2 kere kullandım. İkisinde de hata düzeltmesi yaptı ancak sorunu çözmedi.