i5 9600KF ve 1660S sistem toplama

Bütçe
6500

m3t0

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle daha önce bilgisayar toplamadım, hep laptop kullandım ancak çok ısındığı için masaüstü bilgisayara geçiş yapma kararına vardım. Çok anladığım sayılmaz, sadece videoları izleyerek bu sistemi topladım. 10 üzerinden kaç alır?

• Intel i5 9600KF
  • ASUS Z390-P
  • MSI GTX 1660 Super Gaming X OC 6 GB
  • Corsair Vengeance 16 GB (tek)
  • Samsung 970 Evo Plus 250GB M.2 SSD
  • Dark Freezer X94RD
  • Aerocool Aero Engine 500W 80+
Bunlar yaklaşık 6500 liraya geldi. Bu paralara evet biliyorum RTX serili bir ekran kartı alabilirdim ama anakarttan ve işlemciden kısmam gerekecekti. Yorumlarsanız sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar AMD Ryzen 3600 almanızı öneririm i5 9600KF oyun performansında çoklu çekirdek kısmında öne geçiyor bir de RAM'leri Dual Channel yapmanızı öneririm fpsniz artar.

RAM'ler çift kanal olmalı daha iyi performans için.
3 ay sonra 1 tane daha 16gb almayı düşünüyorum bu şekilde sanırım daha iyi olacak
Merhabalar AMD Ryzen 3600 almanızı öneririm i5 9600KF oyun performansında çoklu çekirdek kısmında öne geçiyor bir de RAM'leri Dual Channel yapmanızı öneririm fpsniz artar.
amd ryzen performanslarına baktım ancak overclock tepkisi az geldi. İleride iyi bi sıvı soğutma alıp son demine kadar overclock yapmayı düşünüyorum
ayrıca ben ryzen işlemcilere çok güvenemiyorum. Amd fx serisini çıkardıktan sonra komple soğudum sanırım DD

Son düzenleme:
Hocam bana kalırsa bir süre bekleyin, Intel'in 10. nesil işlemcileri çıkacak piyasaya. O zaman 10600K tercih edebilirsiniz. Bu arada 32 GB yerine 16 GB RAM alıp yüksek frekanslı bellekler seçin. Mesela 4200'lük düşünebilirsiniz. Muhtemelen 32 GB RAM fiyatlarında olacaktır ama yüksek frekanslı belleklere sahip olmuş olursunuz. Bu RAM frekansı da işlemcinin performansını doğrudan etkiliyor. Daha mantıklı olur bu şekilde. 16 GB RAM oyun için yeterli bir miktar zaten.

hocam intel i5 9600kf işlemciyi yaklaşık 1400 liraya aldım piyasada en ucuz 1700 lirayı 10. nesil işlemciler en az 2000 liradan çıkış yapacaktır

ram konusunda çok özen göstermedim zaten ucuz bi bileşen ilerde çok daha iyilerini alacağım ancak beni 1-2 yıl idare etmesi için bu ram'leri aldım. İlerde farkı işlere girebilirim
Aldınız mı yani sistemi komple?
evet hocam aldım.

İyi sistem hocam, hayırlı olsun. Parçalar iyi. İleride dediğiniz gibi bir 16'lık daha RAM eklerseniz iyi olur.
eyvallah hocam sağolun. ram'leri 32 yapmam sanırım çok bi fark etmicek ama zaten 8 ile 16gb ram arasında 200 lira fark var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…