i5 işlemcili R7 240 sistem Valorant'ta donup kilitleniyor

ormancocugu

Decapat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, Valorant'a neredeyse her girdiğimde bir süre sonra oyun donuyor, bazı sesler geliyor sadece onun haricinde hiçbir şey yapılmıyor. Klavye tuşları vs. Alt+Tab'da atılmıyor bütün şeyler işlevsiz kalıyor, PC Power tuşu bile. Fişi çekerek kapatıyorum, bunun bir çözümü var mı? Ekran kartım R7 240, işlemci Intel i5, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 1 TB HDD var. PC'de yer çok var formatladım zaten ama gene aynı sorun.

Hocam çok sebebi var bunun. Sıcaklıklar olabilir, PSU olabilir, RAM olabilir. Teker teker test etmek gerekecek. Önce oyuna tekrar gir ve donana kadar oyna. Donduğu zaman da sıcaklıklara bak.

Hocam çok sebebi var bunun. Sıcaklıklar olabilir, PSU olabilir, RAM olabilir. Teker teker test etmek gerekecek. Önce oyuna tekrar gir ve donana kadar oyna. Donduğu zaman da sıcaklıklara bak.

Ben bilgisayar temizlemeyi bilmiyorum burada parça çalıyorlar diye ve bir şey yaparım diye korkuyorum aldığımdan beri temizlemedim 2 yıl oldu ondan bence çok sıcak oluyordur toz olduğu için birkaç gün sonra temizletmeye götüreceğim. Termal macunda aynı şekilde.

Ben bilgisayar temizlemeyi bilmiyorum burada parça çalıyorlar diye ve bir şey yaparım diye korkuyorum aldığımdan beri temizlemedim 2 yıl oldu ondan bence çok sıcak oluyordur toz olduğu için birkaç gün sonra temizletmeye götüreceğim. Termal macunda aynı şekilde.

Ve kendim temizlersem zarar vermeden nasıl temizleyebilirim?

Ve kendim temizlersem zarar vermeden nasıl temizleyebilirim?
Önce sıcaklıkları test edeceğiz. Direkt temizlemeye girişme şuan. MSI Afterburner indir ve Valorant'taki sıcaklıklara bak önce. Ve donduğu zamanki sıcaklık değerlerini at buraya.

Önce sıcaklıkları test edeceğiz. Direkt temizlemeye girişme şu an. MSI Afterburner indir ve Valorant'taki sıcaklıklara bak önce. Ve donduğu zamanki sıcaklık değerlerini at buraya.

Menüde:
GPU: 50.
CPU 1: 68.
CPU 2: 67.
CPU 3: 65.
CPU 4: 60.
CPU: 63.

Oyunda:
GPU: 59.
CPU 1: 72.
CPU 2: 73.
CPU 3: 72.
CPU 4: 79.
CPU: 73.

Oyun donunca:
GPU: 61.
CPU 1: 82.
CPU 2: 84.
CPU 3: 83.
CPU 4: 81.
CPU: 84.

Menüde:
GPU: 50.
CPU 1: 68.
CPU 2: 67.
CPU 3: 65.
CPU 4: 60.
CPU: 63.

Oyunda:
GPU: 59.
CPU 1: 72.
CPU 2: 73.
CPU 3: 72.
CPU 4: 79.
CPU: 73.

Oyun donunca:
GPU: 61.
CPU 1: 82.
CPU 2: 84.
CPU 3: 83.
CPU 4: 81.
CPU: 84.
Hocam sorun yüksek ihtimal PSU'da çıkacak ama önce RAM'i test edelim. Memtest86 ile RAM'ini test edip sonucu buraya at.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı