i7-10510U ve MX250 darboğaz yapar mı?

ASUS'un bazı oyuncu laptoplarında tek kanal 16 GB RAM yüzünden darboğaz yaşayan çok var. RAM'in kaç kanal olduğu sadece FPS'e etki ediyor sanıyor birçok kişi. Darboğaza da sebep olabiliyor aslında tek kanal RAM :).
Dostum o oynadıkları oyunlar ile alakalıdır. Tek kanal 16 GB RAM yetmiyordur belki ve yaşadıkları şey RAM kaynaklı FPS droptur. Dediğim gibi laptop üreticileri darboğaz yapacak işlemci koymaz. :)

Hiç bir laptopta darboğaz olmaz, olan şey throttledır.
Darboğaz: İşlemcinin ekran kartını besleyememesi.
Throttle: İşlemcinin belli bir sıcaklıktan sonra frekansını düşürmesi ve dolaylı yoldan ekran kartını besleyememesi.
Kendim yaşadım nasıl olmaz? i7 4510u işlemci ve GTX 850M ekran kartım vardı. Hitman, GTA Online gibi işlemciye yüklenen oyunlarda CPU kullanımı %99 GPU kullanımı %60 civarında kalıyordu. Sıcaklık normaldi zaten U serisi işlemci 15W TDP'si var. Bilmeden konuşmayın; dediğiniz şey yeni nesil, GPU'su güçsüz laptoplar için geçerli.

Kendim yaşadım nasıl olmaz? i7 4510u işlemci ve GTX 850M ekran kartım vardı. Hitman, GTA Online gibi işlemciye yüklenen oyunlarda CPU kullanımı %99 GPU kullanımı %60 civarında kalıyordu. Sıcaklık normaldi zaten U serisi işlemci 15W TDP'si var. Bilmeden konuşmayın; dediğiniz şey yeni nesil, GPU'su güçsüz laptoplar için geçerli.
Yazmaya üşendim, yeteri kadar anlattığımı düşünüyorum, konuyu kapatalım. :D

Yazmaya üşenmediniz sadece yazacak bir şey bilmiyorsunuz. Sizi göz ardı ediyorum artık, arkadaşlara da tavsiyem budur.
Genellikle U serisi işlemciler düşük güçte çalıştığı için throttle oluyor. Herkesin fikrine saygım var, sadece daha fazla uzamasın diye söyledim. Göz ardı etmeniz için hiçbir sebep yok, ama çok istiyorsanız edebilirsiniz. Aynı şekilde bende sizi göz ardı ettim ve bende diğer arkadaşlara sizi göz ardı etmesini tavsiye ederim. Gayet medeni bir tartışmayı gerginlikle sonlandırmak büyük marifet ister. :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı