i7 10700 temel frekansta çalışıyor

556539

Decapat
Arkadaşlar ben geçenlerde çok sağlam bir sistem topladım 3060 Ti MSI, 16 GB RAM 3000MHz, ve i7 10700 temel hızı 2.90GHz olan bir sistem. Bilgisayara oyun yükledim, açtım FPS'de problem gördüm. hemen ısı ve performans değerlerini gösteren sağlam 2-3 bilinen program indirdim.

İşlemcimin ısısı 100 dereceymiş. neyse sistemi aldığım yere götürdüm ,2 kere termal macun yenilediler, oyunda test ettiler sıkıntı çözülmedi, sıvı soğutucuda problem vardır diye taktılar çıkardılar. belki sıvı soğutucu soğutmuyor diye stok fan takıp denediler çözülmedi. En son bilgisayarcı çocuk BIOS'u açtı işlemciyle ilgili birkaç ayarı kapattı açtı işlemci 35 dereceye düştü çok şükür. Sorun şu haliyle ısı düşünce hızda normale döndü ama temel hız frekansına sabitlendi. Örnek vereyim Cyberpunk'ı Ultra ayarlarda 4 saat aralıksız oynadınız işlemci kesinlikle ısınmıyor ama temel hızı 2.90'dan gram yukarısına veya aşağısına inmiyor. Bu işlemcinin maksimum hızı 4.80 yani 3.5 3.7 gibi değerleri sabit sergilemesi gerekirken normal hızda sabit bu durumu değiştirebilmem için herhangi bir öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Maksimum hızına tüm çekirdekler aktif kullanırken CPU çıkmaz.
Yani biostan tüm çekirdekleri aktif ettiği için mi bu hız değerini görüyorum bunu mu demek istiyorsun peki bu çekirdekler aktif değildiyse neden ısı programlarında 8 çekirdekte 90 üstü değerlerdeydi ilk başta onuda açıklayabilir misin?

90 üstü değer derken?

CPU üzerine binen yük arttıkça daha fazla çekirdek devreye girer. İşlemcilerin maksimum frekansı baz alınırken tüm çekirdeklerin beraber kullanıldığı andaki frekans değerinden bahsedilmez. CPU maksimum hızına tek çekirdek kullanırken çıkar.

Dostum yazdığım konuyu tam olarak okudun mu bilmiyorum ama ilk aldığımda bilgisayarı işlemci 100 dereceydi sonra aldığım yere götürdüm soğutucu termal macun hepsini kontrol edip yenilediler sorun çözülmedi.Biosa girip bazı ayarlar yaptılar şuandada işlemcinin ısı değerleri normal her zaman normal ama hızda her zaman 2.9 sıkıntım bu şuan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…