i7-10700F işlemciye B560 anakart alınmalı mı?

Makaleler
2
Yer
Almanya / Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Z serisi anakart bakiyorum fakat islemciye O.C yapmak gibi dusuncem yok ilerisi için bile. 3200 veya 3600MHz RAM alip frekans sinirina takilmayacagim ve i7-10700F islemciye yetecek anakart bakiyorum. Harici tavsiyeniz var mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bildiğim K ibaresi olmayan işlemciye Z serisi anakart alsan da OC yapamıyorsun.
Intel sistemlerde Z serisi anakart harici anakartlarda RAM frekansını işlemcinin doğal desteklediği frekansın üzerine çıkaramıyorsun. En son bu şekildeydi benim bildiğim. 10700F için RAM frekansı 2933 MHZ olur en fazla eğer Z serisi anakart kullanmazsan. Merak etme Intel işlemciler Ryzen işlemcilerin aksine doğal destekledikleri RAM frekansı ile potansiyellerini yansıtır.

Yorum icin tesekkurler fakat bu yazdiklarinizi biliyorum zaten. O.C icin Z seri anakartin gerektigini biliyorum K seri islemci gerektiginide biliyorum bu sebeple I7-10700F aldim ben O.C yapmayacagim islemciye. B460 anakart mevcut RAM frekansina takilmacagim B560 anakart tavsiyesi istiyorum.

B560 anakart da alsan RAM'ler 2933 MHZ'in yukarısına çıkamazsın. Z serisi anakart ile RAM frekansını işlemcinin doğal desteklediği (senin işlemcin için 2933 MHZ) frekansın üzerine çıkarabilirsin.
İşlemci OC kilidi gibi RAM frekans kilidi var bir nevi.

Yani
Yani I7-10700 islemciyi B560 anakart ile RAM hizini 3000MHz uzeri frekansa hizina cikaramam oyle mi? Z serisine kaldik yine ha?

Şö
Yani

Yani I7-10700 islemciyi B560 anakart ile RAM hizini 3000MHz uzeri frekansa hizina cikaramam oyle mi? Z serisine kaldik yine ha?
Malesef. Bir not ama: B360 anakart ile 9700KF kullanıyorum. 3200 MHZ 2X16 GB RAM olduğu halde RAM frekansı işlemcimin desteklediği 2666 MHZ üzerine çıkamıyor ama RAM'in CL gecikmesini düşürebiliyorum. 3200 MHZ CL16 RAM'leri 2666 MHZ'de CL14 olarak çalıştırıyorum.
İnternette 9700K/KF için 2666 vs 3200 MHZ RAM frekans farkına baktım oyunlar için. Arada fark yoktu. İnanılanın aksine Intel işlemcilerin doğal desteklediği düşük RAM frekansının oyun performansına etkisi çok az.
Anakarta harcayacağın parayı ekran kartına harcayıp bir üst seviye ekran kartına geçsen oyunlarda bariz FPS artışı yaşarsın.

RX 6700XT kullaniyorum.

RX 6700XT kullaniyorum.
Gayet güzel bir kart. Yerinde olsam bütçemi daha kaliteli monitör veya kulaklığa harcardım. Sisteminizin potansiyelini yansıtacak görüntü veya ses birimine para harcamanızı öneririm.
Görüntüde 10 BIT, 1 milyar renk veren IPS monitörler öneririm. Seste oyuncu kulaklıkları arasında ise rakiplerine göre daha kaliteli ses veren, mikrofonu kaliteli, yazılımıyla birçok ince ayar seçeneği bulunan Logitech Pro X, Razer Blackshark V2 gibi kulaklıkları öneririm. Bu iki modelin kablosuz versiyonları da çok iyiler.
Sisteminiz hakkında bilgim yok ama aklıma gelen öneriler bunlar.

Monitor Asus TUF 165HZ, Corsair Void Elite Wireless 7.1 kulakligim var hepsinden memnunum. Anakart sistemde oldukca sonuk gorunuyor bide frekans dusuk RAM.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…