i7 10700F - RX 5500XT sistemde iyileştirme yapmak

431168

Hectopat
Makaleler
4
Selamlar,
Geçtiğimiz hafta topladığım sistemim hakkında sizlerden fikir almak istiyorum. Konuya çok hakim olmadığımı belirtmek isterim, taşlarken lütfen göz önünde bulundurun :) ekran kartı seçimi konusunda çok tercih olmadığı bir gerçek ancak üst seviye kartlara maalesef gücüm yetmedi. Bu sistemi 10.000 liraya topladım. Bu rakama daha iyisinin olabileceği yönünde fikirler alınca biraz üzüldüm açıkcası. Alamadığım her gün birçok ekipman daha pahalı daha kötüye gidiyor gibi hissediyorum. İleride ekran kartını değiştirmeyi düşünüyorum. Yapmam gereken doğru güncelleme/değişiklik sırası ile ne olabilir bu listede? Ayrıca monitör ikisi arasında hangisi olmalı? Yardımcı olursanız minnettar olurum.
İyi forumlar.

İşlemci: Intel i7 10700F 10. nesil 2.90GHz
Anakart: ASUS TUF Gaming B460-PRO 1200 DDR4 2933MHz OC.
Ekran kartı: ASUS Radeon Dual RX 5500 XT Gaming EVO OC 4 GB.
RAM: G.Skill 16 GB 2x8 Sniper X
SSD: 500GB 970 EVO M.2 *** WD Blue 1TB 64MB SATA.
Power: 750W Cooler Master MWE 120mm fan.
Kasa: ASUS TUF Gaming GT301 3x120mm RGB fan cam MidT ATX.
İşlemci soğutucu: Cooler Master Hyper 212 Spectrum 1x120mm.

Monitör için iki seçenek var;
ASUS 24' VG248qg 0, 5ms Full HD 165Hz (TN)
ASUS 23.8' VG249Q TUF Gaming 1ms 144Hz (IPS)

asus.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör arasından bunu tercih edin diğerini e sporcuysanız alın.
Ekran kartını stoklar düzeldiği zaman upgrade edersiniz başka bir şeye gerek yok.

ASUS 23.8' VG249Q TUF Gaming 1ms 144Hz (IPS)
Öncelikle hayırlı olsun, evet bu bütçede aslında daha iyisi toplanabiliyordu ama sistem bileşenlerinin stokları çok kısıtlı olduğu için fiyatlar şişti.

Eğer ki çoğunlukla FPS oyunu oynarım derseniz TN panel tercih edin, bunun dışında IPS panel daha iyi olur.

Bence sadece ekran kartından kaybetmişsiniz. İleride de bütçe çıkarsa ekleme yaparsınız, bir sorun yok. Diğer tercihler tartışılabilir tabii ama gerek yok satın almışsınız artık. Ayrıyeten 120 mm'lik hava soğutucu o işlemciyi stabil değerlerde soğutmaya yetiyor mu? Çarpan kilidi kapalı olanlara nazaran daha kolaydır soğutmak ama merak konusu benim için.

FPS oyunları genel tercihinizse bu ürünü tercih edin derim.

Son düzenleme:
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Monitor konusunda araştırmalarım daha canlı renkler için ips olduğu şeklinde ancak çoğunlukla fps oynamayı hatta csgo ile vakit geçirmeyi düşünüyorum. TN panel tercih edeceğim. Ekran kartım malesef istediğim gibi olmadı, isterdim ki 2060 super olsun. İnsallah ileride bu değişikliği yapmayı düşünüyorum. Ayrıca 165hz monitorun g-sync özelliği bu kartları destekliyor.
Ayrıyeten 120 mm'lik hava soğutucu o işlemciyi stabil değerlerde soğutmaya yetiyor mu? Çarpan kilidi kapalı olanlara nazaran daha kolaydır soğutmak ama merak konusu benim için.
İlk etapta pek fazla yoğun kullanamadım ancak yüksek çözünürlük csgo da sıcaklığı hep normalin altında kalıyor. Soğutucuyu tavsiye üzerine aldım, performans konusunda başarılı olduğu söylendi. Stok fanından iyi olduğu ve aynı zamanda rgb özelliği biraz cezbetti. Bir o kadarda sessiz çalışıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı