EfeBora
Decapat
Daha fazla
- RAM
- 32
Merhaba, işlemcimde bir sıkıntı var galiba. Turbo Boost açtığım zaman işlemci boşta iken, 68-80 dereceleri görüyor oyuna girdiğim zaman ise mavi ekran verip çöküyor. Çok ısındığı için çöktüğünü biliyorum, onun dışında Turbo Boost'u kapatınca stabil 40-42 derecede takılıyor boşta ama Turbo Boost'u açınca kafayı yiyor.
Bu olay bilgisayarı ilk aldığımdan beri var teknik servise verdik, bir şey yok deyip geri postaladılar bilgisayarı. Undervolt yapmayı denedim Turbo Boost birazcık daha az ısındırıyor bilgisayarı artık ama gene çöküyor oyunlarda, bunun neden olduğunu bilen ve çözümünü bilen var mı?
CPU soğutucu ve termal macun sıkıntısı yok, işlemci i7-10700F.
Oyuna girdiğimde 101 dereceleri görüp kendini kapatıyormuş işlemci galiba kendine zarar vermemek için.
Bu olay bilgisayarı ilk aldığımdan beri var teknik servise verdik, bir şey yok deyip geri postaladılar bilgisayarı. Undervolt yapmayı denedim Turbo Boost birazcık daha az ısındırıyor bilgisayarı artık ama gene çöküyor oyunlarda, bunun neden olduğunu bilen ve çözümünü bilen var mı?
CPU soğutucu ve termal macun sıkıntısı yok, işlemci i7-10700F.
Oyuna girdiğimde 101 dereceleri görüp kendini kapatıyormuş işlemci galiba kendine zarar vermemek için.