i7 10700K - GTX 1660 Super sisteme 550W PSU yeter mi?

psu direk aldığım kasanın içerisindeydi içine gömülüydü.

GB-G3309B 550W 80+​

anakartta bu

MSI PRO H410M-B 2933MHz(OC) DDR4 Soket 1200 M.2 HDMI VGA mATX Anakart buda anakartım oc yazıyor overlock destekliyor anlamına geliyor sanırım..​

Yani dediğim gibi şuan kullandığım sistem yeterli ama ilerliyen zamanlarda upgrade etmek gerekicek işlemci olarak anakart zaten 10'uncu nesil intel işlemcileri destekliyor bi i7 alsam
üstünede atıyorum rtx 3050 aldım diyelim bu anakartı ve psu da sıkıntı yaşarmıyım onu merak ediyorum.

Açıkcası sistemi 8500 e itopyadan topladım gönül isterdiki daha iyi bi kasa vede bi ekran kartı alabileyim ama mağlum fiyatlar son 1 yılda akla hayale sığmayacak şekilde arttı
geçen seneye 8500 e bi sistem almış olsaydım şuan nasayla yarışıyor olurdum öyle söylüyeyim.

Bende şimdiden bi sistem aldım yavaş yavaş parçalarını upgrade ederim diye düşünüyorum.

PSU marka ve modelini bilmeden yeter mi yetmez mi bilinemez.
Güncelledim sence yeterli olurmu?

Son düzenleme:
PSU direk aldığım kasanın içerisindeydi içine gömülüydü.

GB-G3309B 550W 80+​

Anakartta bu

MSI Pro H410M-B 2933MHz(OC) DDR4 Soket 1200 M.2 HDMI VGA mATX Anakart bu da anakartım OC yazıyor overlock destekliyor anlamına geliyor sanırım.​

Yani dediğim gibi şu an kullandığım sistem yeterli ama ilerleyen zamanlarda yükseltmek gerekecek işlemci olarak anakart zaten 10'uncu nesil Intel işlemcileri destekliyor bir i7 alsam
Üstünede atıyorum RTX 3050 aldım diyelim bu anakartı ve PSU da sıkıntı yaşar mıyım onu merak ediyorum.

Açıkçası sistemi 8500'e İtopya'dan topladım gönül isterdiki daha iyi bir kasa ve de bir ekran kartı alabileyim ama malum fiyatlar son 1 yılda akla hayale sığmayacak şekilde arttı
Geçen seneye 8500'e bir sistem almış olsaydım şu an nasayla yarışıyor olurdum öyle söylüyeyim.

Bende şimdiden bir sistem aldım yavaş yavaş parçalarını upgrade ederim diye düşünüyorum.

Güncelledim sence yeterli olur mu?

Hocam bu güç kaynağı ile ilgili bilgiye ulaşamadım, özellikle 12v kanalından kaç Watt güç veriyor burası önemli, kasa içinden PSU'nun resmini çekip ekleme imkanınız var mı?

Hocam bu güç kaynağı ile ilgili bilgiye ulaşamadım, özellikle 12v kanalından kaç watt güç veriyor burası önemli, kasa içinden PSU'nun resmini çekip ekleme imkanınız var mı?

Ya kasanın içini açtım ama PSU'nun üstünde bir marka yazmıyordu çünkü direk olarak.
Kasanın içine gömülü. Bu sistemin GTX 1660 OC kaldırdığını biliyorum çünkü satın aldığım sitede aynı sistemin 1660 lısıda vardı. Ama ben yine de bir aldığım yere soru yönelttim bakalım cevap bekliyorum.

Bal gibi de kaldırır ama Gamebooster PSU kartları yeniden dağıtıyor bu işte. Gamebooster kaldırmaz, yeni PSU için bütçen var mı?

Ama ben yine de bir aldığım yere soru yönelttim bakalım cevap bekliyorum.
Büyük ihtimalle seni geçiştirecekler ya da fahiş fiyata gereksiz PSU önerecekler.

Ya kasanın içini açtım ama PSU'nun üstünde bir marka yazmıyordu çünkü direk olarak.
Kasanın içine gömülü. Bu sistemin GTX 1660 OC kaldırdığını biliyorum çünkü satın aldığım sitede aynı sistemin 1660 lısıda vardı. Ama ben yine de bir aldığım yere soru yönelttim bakalım cevap bekliyorum.

Hocam ben az önce 2. el sitesinde bu PSU'dan gördüm, 2 tane 12v kanalından 23 Amper güç veriyor bu durumda yeter ama ben o değerlere güvenmiyorum. Linki aşağıda, resimlerde yazıyor. Zaten satan kişi de kasayla birlikte aldığını yazıyor, büyük ihtimalle ona da yetmemiştir diye satıyordur.

Bal gibi de kaldırır ama Game booster PSU kartları yeniden dağıtıyor bu işte. Game booster kaldırmaz, yeni PSU için bütçen var mı?

Büyük ihtimalle seni geçiştirecekler ya da fahiş fiyata gereksiz PSU önerecekler.

PSU için bütçe var 750 watt falan alabilirim önemli değil ama tabii ki de ilerisi için konuşuyorum.
İlerleyen zamanlarda atıyorum 5-6 ay sonra falan yavaş yavaş upgrade etmeye başlayacağım.

Asıl sorum sisteme i7 10k th taksam yanına da GTX 1660 taksam 550 watt şu anda bunu karşılar mı?

Hocam ben az önce 2. el sitesinde bu PSU'dan gördüm, 2 tane 12v kanalından 23 amper güç veriyor bu durumda yeter ama ben o değerlere güvenmiyorum. Linki aşağıda, resimlerde yazıyor. Zaten satan kişi de kasayla birlikte aldığını yazıyor, büyük ihtimalle ona da yetmemiştir diye satıyordur.

Aynen benim kasanın aynısını almış büyük ihtimalle bu da onun içinden çıkan güç adaptörü.
Yani şu an kağıt üstünde bu PSU ile Intel Core i7 10 nesil bir işlemci ile GTX 1660 Super ve 16 GB RAM'li bir bilgisayarı rahat çalıştırabilirim öyle değil mi?

İlerleyen zamanlarda RTX 3080 falan alabilirsem ki çok zor PSU'yu değiştirmem gerekecek bunun farkındayım. Yalnız dediğim gibi upgrade i yavaş yavaş yapacağım ilk ekran kartını alırım sonra işlemci aradan uzun bir süre geçtiğindede güç adaptörüyle daha sağlam bir ekran kartı alırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı