i7 10700K sisteme donanım tavsiyesi

Mert Can Demirci

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler,
Yaklaşık 15-16 bin TL'lik sistem topluyorum. Bazı parçaları aldım ama kimilerinde karar kılamadım. Tavsiye de bulunursanız sevinirim.
Öncelikle aldığım 2 parçanın linkini sizinle paylaşayım.
Anakart: MSI MPG Z490 Gaming Plus Soket 1200 DDR4 4800 (OC) PCI-E Gen Fiyatı
SSD: Samsung 970 EVO Plus 1TB 3400MB/2500MB/s M2 SSD Disk - MZ-V7S1T0BW | Trendyol
Bu parçalara Intel i7 10700K işlemci ekleyeceğim. Bunu tercih etmemin diğer sebebi ise 29 Ekim'de RTX3070 ekran kartı çıkıyor. Bu sisteme onu dahil etmek istiyorum.

Bu bilgileri verdikten sonra bana kalan parçalarla ilgili tavsiyede bulunur musunuz?
16 GB RAM tavsiyesi, 4000 ve üstü MHz değerli bellek almak istiyorum ama doğal olarak CL değerleri yüksek oluyor. Anakartım yüksek frekansları destekliyor. Kararsız kaldım. Sizce bu sistem için nasıl bir RAM almalıyım?
Power Supply hakkında bilgim yok araştıracağım onu ama tavsiye verirseniz güzel olur.
Sıvı soğutma istiyorum bu sisteme onun içinde tavsiyede bulunursanız güzel olur.
Aynı şekilde kasa alacağım, ATX anakart için büyük bir kasa tavsiyesi çok iyi olur.
Son olarak monitör tercihinde çok kararsızım. O kadar araştırdım ama hala karar veremedim. Bütçe artabilir öncelikle bunu söylemek istiyorum ama çok da arttırmak istemiyoruz. 2000-3500 TL arası çok güzel bir monitör almak istiyorum. Bu ekran kartını aldığımıza değsin istiyorum. Onun için de tavsiye de bulunursanız sevinirim.
Biraz uzun oldu arkadaşlar ama yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…