Arkadaşlar merhaba. Bilgisayar oyunu sektöründe konsept sanatçısı olarak çalışmaktayım. İşim gereği Blender gibi 3D modelleme programları kullanıyorum ve zaman zaman yüksek Poligon'lu sahneler render almam gerekiyor. Özellikle Blender viewport performansı benim için önemli. Aynı zamanda sürekli AAA oyunlar oynuyorum. Sistemimi yenilemek istiyorum. Şimdilik ekran kartını değiştirmeyeceğim, eğer ileride render için VRAM ihtiyacım olursa değiştirmeyi düşünüyorum. Sistem yenileme konusunda size danışmak istedim. Almışken mümkün mertebe bir 5 yıl daha kullanmayı hedefliyorum.
Mevcut sistemim:
i7 10700K.
RTX 4070 Ti.
Kingston Fury Beast 32 GB 3200MHz.
Cooler Master Masterliquid ML240 240mm Sıvı Soğutucu.
Seasonic Focus Plus 750W PSU.
Cougar Panzer G Kasa.
Hedeflediğim sistem:
Intel Core Ultra 265K.
MSI Z890 Gaming Plus 9200MHz.
Corsair 32 GB Dominator Platinum 6000MHz CL30.
MSI MAG CoreLiquid E360 360mm.
Corsair RM1000X Shift 1000W PSU.
NZXT H9 Flow Kasa.
Aklıma takılanlar şunlar:
1. İşlemci konusunda Core Ultra serisi oyun performansı olarak iyi görünmüyor, fakat 3D render konusunda bu seride durum nedir? Eğer AMD alırsam 3D konusunda üzer mi? Oyun konusunda bildiğim kadarıyla zaten AMD önde. Eğer AMD sistem kur derseniz bu seviyede Intel'in karşılığı hangisini önerirsiniz?
2. RAM konusunda 3000MHz işimi görür mü? Öte yandan gecikme süresi CL30 olması bir avantaj gibi duruyor.
3. Yeni sistem için yeni bir sıvı soğutma şart mı sizce? Mevcut sıvı soğutma yeni Intel soketinde kullanılabilir mi?
4. PSU konusunda mevcut PSU'mu değiştirmem gerekli mi? Hem daha uzun ömürlü olması hem de ileride bir ekran kartı güncellemesine hazırlık olması açısından 1000W bir Corsair olabilir diye düşündüm ama sizin görüşleriniz nedir?
Bunlar başlıca aklıma takılanlar. Eğer başka konular da tavsiyeleriniz olursa onlara da açığım. Hedeflediğim sistem İtopya'da ortalama 55.000 lira tutuyor.
Şimdiden teşekkürler.
Güncel
Mevcut sistemim:
i7 10700K.
RTX 4070 Ti.
Kingston Fury Beast 32 GB 3200MHz.
Cooler Master Masterliquid ML240 240mm Sıvı Soğutucu.
Seasonic Focus Plus 750W PSU.
Cougar Panzer G Kasa.
Hedeflediğim sistem:
Intel Core Ultra 265K.
MSI Z890 Gaming Plus 9200MHz.
Corsair 32 GB Dominator Platinum 6000MHz CL30.
MSI MAG CoreLiquid E360 360mm.
Corsair RM1000X Shift 1000W PSU.
NZXT H9 Flow Kasa.
Aklıma takılanlar şunlar:
1. İşlemci konusunda Core Ultra serisi oyun performansı olarak iyi görünmüyor, fakat 3D render konusunda bu seride durum nedir? Eğer AMD alırsam 3D konusunda üzer mi? Oyun konusunda bildiğim kadarıyla zaten AMD önde. Eğer AMD sistem kur derseniz bu seviyede Intel'in karşılığı hangisini önerirsiniz?
2. RAM konusunda 3000MHz işimi görür mü? Öte yandan gecikme süresi CL30 olması bir avantaj gibi duruyor.
3. Yeni sistem için yeni bir sıvı soğutma şart mı sizce? Mevcut sıvı soğutma yeni Intel soketinde kullanılabilir mi?
4. PSU konusunda mevcut PSU'mu değiştirmem gerekli mi? Hem daha uzun ömürlü olması hem de ileride bir ekran kartı güncellemesine hazırlık olması açısından 1000W bir Corsair olabilir diye düşündüm ama sizin görüşleriniz nedir?
Bunlar başlıca aklıma takılanlar. Eğer başka konular da tavsiyeleriniz olursa onlara da açığım. Hedeflediğim sistem İtopya'da ortalama 55.000 lira tutuyor.
Şimdiden teşekkürler.
Güncel
Son düzenleme: