Cevabınız için teşekkür ederim, sanırım AMD bir sisteme geçeceğim. Kasa konusunda bir öneriniz varmı? Ön panelin mesh olması gerekir mi mesela?İlk başta, ben Intelin son zamanlardaki stabilite problemleri, işlemcileri voltaj ile yakması ve Ultra serisinin ortalama performansı gibi nedenlerinden Intel önermem, sonuçta bu yeni platformda da ileride sorun oluşmayacağı belli değil, İtibarı kaybetti bir kere.
Workstation seviyesi AMD işlemci olarak 7900 / X, 7950X, 7950X3D, 9900X veya 9950X öneririm bütçenize bağlı olarak, oyun performansı olarak da hiçbir işlemci sizi üzmeyecektir.
Bu işlemcilere anakart olarak hoşunuza giden B650E, X670 / E, X870 / E tercih edin, chipsetler arası öyle büyük bir fark yok, ileriye dönük olarak hepsi PCIe 5.0 destekliyor.
AMD tercih edilir ise 6000MHz CL30 RAM kitlerine sweetspot denebilir, ki her Zen 4 / 5 işlemci 6000 üstüne rahatlıkla çıkamıyor. Ek olarak 64 veya 96GB yüksek kapasiteli ram kullanacaksanız 2x32 veya 2x48GB kitler tercih edin, 4 modül ile tam hıza ulaşmak zor olabiliyor.
Soğutma konusunda bu işlemciler için sıvı soğutma istiyorsanız 280/360MM AIO (ben Liquid Freezer III öneririm), yoksa kaliteli kule tipi soğutucu ile de soğutabilirsiniz (Phantom Spirit 120 EVO gibi, en iyi kule tipi soğutuculardan). Kule tipi kullanacaksanız kasa hava akışının iyi olması önemli.
PSU'nuz bence yeterli, fakat tam yükte ve GPU geçici hal yükselmeleri hesaba katarsak limite yaklaşıyor, 850W ve üstü bir PSU bakabilirsiniz. Yeni PSU alacaklara önerim ATX 3.0/3.1 ve PCIe 5.0 gibi standartları destekleyen ömürlük bir cihaz almaları.
Mesh panel olmasından ziyade genel olarak kasanın hava akışının iyi olmasını öneririm, alınan kasa senelerce hatta belki hiç değiştirilmeden kullanılabilir, ilerde yükseltmeleri hesaba katarak daha büyük bir kasa almak daha doğru olur.Cevabınız için teşekkür ederim, sanırım AMD bir sisteme geçeceğim. Kasa konusunda bir öneriniz varmı? Ön panelin mesh olması gerekir mi mesela?
Çok teşekkür ederim güzel kasalar gerçekten. Fakat pc yi Vatan ya da itopya'dan toplamak durumundayım, buralardan birkaç kasa önerisi yapabilir misiniz?Mesh panel olmasından ziyade genel olarak kasanın hava akışının iyi olmasını öneririm, alınan kasa senelerce hatta belki hiç değiştirilmeden kullanılabilir, ilerde yükseltmeleri hesaba katarak daha büyük bir kasa almak daha doğru olur.
Fractal kasaları bana hoş geliyor hem de malzeme kalitesi iyi, North XL veya Torrent gibi kasalar düşünülebilir, şu an stokta göremedim ama daha uygun olan Pop Air XL modeli de var. HAVN HS420 gibi daha modern bir kasa düşünülebilir o da baya hoş, fakat dediğim kasalar ucuz değil, işin içine biraz zevk de giriyor.
Ben Pop Air RGB kullanıyorum, öndeki iki fanı yukarı taşıyıp iki tane Arctic P14 RGB ekledim.
Eki Görüntüle 2392894
H7 Flow 2024, H9 Flow / H9 Elite olabilir, Corsair 4000D Airflow var klasik olarak, Thermaltake kasalara da bakabilirsiniz.Çok teşekkür ederim güzel kasalar gerçekten. Fakat pc yi Vatan ya da itopya'dan toplamak durumundayım, buralardan birkaç kasa önerisi yapabilir misiniz?
Hocam peki PSU konusunda NZXT C1200 Atx 3.0 ve 3.1 versiyonları var. 3.1 geleceğe dönük bir sistem için çok olmassa olmazmı? Arada ortalama 3K fiyat farkı var.İlk başta, ben Intelin son zamanlardaki stabilite problemleri, işlemcileri voltaj ile yakması ve Ultra serisinin ortalama performansı gibi nedenlerinden Intel önermem, sonuçta bu yeni platformda da ileride sorun oluşmayacağı belli değil, İtibarı kaybetti bir kere.
Workstation seviyesi AMD işlemci olarak 7900 / X, 7950X, 7950X3D, 9900X veya 9950X öneririm bütçenize bağlı olarak, oyun performansı olarak da hiçbir işlemci sizi üzmeyecektir.
Bu işlemcilere anakart olarak hoşunuza giden B650E, X670 / E, X870 / E tercih edin, chipsetler arası öyle büyük bir fark yok, ileriye dönük olarak hepsi PCIe 5.0 destekliyor.
AMD tercih edilir ise 6000MHz CL30 RAM kitlerine sweetspot denebilir, ki her Zen 4 / 5 işlemci 6000 üstüne rahatlıkla çıkamıyor. Ek olarak 64 veya 96GB yüksek kapasiteli ram kullanacaksanız 2x32 veya 2x48GB kitler tercih edin, 4 modül ile tam hıza ulaşmak zor olabiliyor.
Soğutma konusunda bu işlemciler için sıvı soğutma istiyorsanız 280/360MM AIO (ben Liquid Freezer III öneririm), yoksa kaliteli kule tipi soğutucu ile de soğutabilirsiniz (Phantom Spirit 120 EVO gibi, en iyi kule tipi soğutuculardan). Kule tipi kullanacaksanız kasa hava akışının iyi olması önemli.
PSU'nuz bence yeterli, fakat tam yükte ve GPU geçici hal yükselmeleri hesaba katarsak limite yaklaşıyor, 850W ve üstü bir PSU bakabilirsiniz. Yeni PSU alacaklara önerim ATX 3.0/3.1 ve PCIe 5.0 gibi standartları destekleyen ömürlük bir cihaz almaları.
Pek farkı yok, 3.0 olması yeterli. 12VHPR (3.1 için 12V2x6) kablosunda bir değişiklik var, hatta 3.0 standartları 3.1'e göre biraz daha sıkı.Hocam peki PSU konusunda NZXT C1200 Atx 3.0 ve 3.1 versiyonları var. 3.1 geleceğe dönük bir sistem için çok olmassa olmazmı? Arada ortalama 3K fiyat farkı var.