i7-10750H 85-90 derece normal mi?

Makaleler
9
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10750H || GTX 1660 Ti 6 GB Mobile || 2x16 GB RAM || 512 GB NVMe M.2 SSD || 1080p 144 Hz IPS Panel || Windows 11-macOS Big Sur || Acer Nitro 5 AN515-55 2020 ||
Meslek
Öğrenci
Saçma soru olduğunu biliyorum ama içim rahat etmiyor maalesef. Oyunlarda ve render sırasında otomatik fan modunda ve laptop soğutucu ile beraber yüke göre değişmekle birlikte işlemci için 85-92 derece (anlık 93-95 saymıyorum, tüm çekirdek sıcaklıkları baz alındığında), GPU ise 78-81 derecelerde. Performans düşüşü, frekanslarda dalgalanma ve ani değişiklikler vs. olmamakta. Günlük 2-3 saat aralıksız oyun-ağır iş senaryosunda bu sıcaklıklar tehlike arz eder mi? Bunun dışında da günlük 4-6 kadar ders-dizi-tarayıcı-ofis kullanımı yapmaktayım. (40-60 derece aralığında.)

Şimdiden demek istiyorum termal macun yenileyin, fanları temizleyin, laptopta oyun oynanmaz, laptop bu ısınır gibi klişe yorumlarda bulunmayın. Laptoplar bu sıcaklık bantlarında çalışıyor genelde. Çok çok iyi modellerde 10 derecelik bir düşüş söz konusu. (Uygun zamanda ben de isterim iyi termal macun ancak şu an garanti devam ettiği için bir değişiklik yapma şansım yok.)

Kullandığım model Acer Nitro 5 2020. (i7-10750H, GTX 1660 Ti, 2x16 GB RAM..)

Bende de Acer Predator 2017 modeli var bu sıcaklıklara geliyor maalesef. Aliexpress'ten termal sıvı siparişi verdim en sonunda. O işlemi uyguladıktan sonra kesin düşeceğine inanıyorum.

Bende de Acer Predator 2017 modeli var bu sıcaklıklara geliyor maalesef. Aliexpress'ten termal sıvı siparişi verdim en sonunda. O işlemi uyguladıktan sonra kesin düşeceğine inanıyorum.

Dediğiniz şey Liquid metal mi? Eğer oysa çok ciddi oranda faydası olduğunu duydum ancak ilerleyen zamanlarda işlemci üstündeki alüminyum ile aşındırıcı etkisi oluyormuş sanırım. Bende merak ediyorum

İşlemci sıcaklığı normal olup olmadığını öğrenmenin yolu çok basit, çıkan işlemcilerin sıcaklıklarına bakmak yeterli çok eski işlemciler bile yola 85 derecelere çıkarak başladılar. Mobil işlemciler her zaman daha çok ısınıyorlar, bu tarz açılan her konuya gönderdiğim mesajda olduğu gibi; işlemci frekansı ve performans akışına odaklanın ve problem yoksa sıcaklığı önemsemeyin.

bende de excalibur var 95 derecelerde i7 performansı harika ama sıcaklık korkutuyor farcry5 gibi bir oyunda ultrada 90 fps 1660ti ama fecı ısınıyor işlemci :/

bende de excalibur var 95 derecelerde i7 performansı harika ama sıcaklık korkutuyor farcry5 gibi bir oyunda ultrada 90 fps 1660ti ama fecı ısınıyor işlemci :/
Haklısınız o konuda bir şey diyemiyorum ama unutmayın bu işlemciler 100 dereceye kadar çalışabiliyorlar ve 100 derece kilidi mevcut daha üstüne çıkması imkansız muhtemelen 120 130 dereceye kadar dayanıyordur diye düşünüyorum. Son kullanıcı olarak yapmanız gereken mayıs ayından mayıs ayına mutlaka genel bakım yaptırın temiz kullanmaya özen gösterin.

Yani 95 97 derecelerde oyun oynasam sıkıntı yok mu diyorsunuz boşta dereceleri gayet normal laptopun 42 derece turbo Boost kapatılıp Minecraft oynadığimda 45 derece ancak turbo Boost açıldı mi işlemci alev oluyor onun dışında cihazdan çok memnunum
İşlemci frekansına nereden bakarım oyun oynarken bir de değerleri nasıl olmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…