i7 10750H işlemci ısınması ve garip çözümüm nasıl?

hberkey

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, işlemcim 96 derecelere çıkıyordu. Normal dendi ama benim içime oturdu. Excalibur'un da Control Center'ı var Gaming modedan text mode yazı yazma moduna aldım. Powersaving kadar güçsüz değil Gaming kadar güçlü olmayan bir mod ve ısısı 66'lara düştü oyundayken ve Max 10 FPS etki etmiştir. Sizce bu değerin bu kadar düşmesi normal mi ne yapmamı önerirsiniz?
Gaming mode:

Ekran Görüntüsü (17).png

Text mode:

Ekran Görüntüsü (15).png

Dipnot: FPS değeri Max'ını yakaladım Gaming mode da text mode da 100 FPS'i görüyor. Gene 10 FPS'lik bir oynama oluyor savasırken 80'e 73 FPS oluyor text mode da.

Oyun ne? AC Valhalla gibi bir oyunda FPS farkı bile olacağını sanmam. GPU kullanımına bak. FPS farkının sebebi o. İşlemci yavaşlayınca GPU kullanımı azalmış. GPU'yu %100 zorlayan bir oyunda denesen FPS farkı bile olmayabilir.

10. nesil i7 işlemcilerin TDP değerleri çok yüksek olduğu için bu derecelere çıkmasına şaşırmadım ama normal değil. Bence iyi bir çözüm olmuş eğer bir FPS kaybı hissetmiyorsanız bence problem yok ama size tavsiyem termal macunu yenileyin ve güzel bir Gaming soğutucu alın emin olun daha iyi olacaktır.

10. nesil i7 işlemcilerin TDP değerleri çok yüksek olduğu için bu derecelere çıkmasına şaşırmadım ama normal değil. Bence iyi bir çözüm olmuş eğer bir FPS kaybı hissetmiyorsanız bence problem yok ama size tavsiyem termal macunu yenileyin ve güzel bir Gaming soğutucu alın emin olun daha iyi olacaktır.
bilgisayarı alalı 3 hafta oldu
genelde çoğu oyunda 90 derecelerde
Oyun bence Far Cry.
aynen far cry 5

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı