i7 10750H Turbo ile 100 dereceyi görüyor

Parmex01

Decapat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
Rtx3060
İşlemci
İ7 10750
Dostlar merhaba, MSI dizüstü bilgisayar kullanıyorum. Dengelide kullanıyorum genelde ve oynadığım MMORPG oyunlarda ortalama 40 50 FPS arası alıyorum. Ama kalabalık bir ortama girdiğim zaman 5 FPS'lere kadar düşüyor ve bu beni sinir ediyor. Pil modu ayarlarından Yüksek performans ayarına aldığım zaman direk +30 FPS artışı oluyor komple, ama bu sefer de işlemci sıcaklığı 90'dan aşağıya inmiyor. 100 dereceyi bile görüyor anlık. Bunun bir çözümü var mıdır? Yoksa dengelide kullanmaya mecbur muyuz?

MSI GF65 Thin
i7(10750H)
16 GB RAM
RTX 3060

Son düzenleyen: Moderatör:
10750H alev alan bir seri zaten. Bakım geçtiyse macun ve fan tamizliği yapın. Cihazın altına emiş izgaralarına denk gelecek şekildemin 4 fanlı bir soğutucu alın kullanın. Son olarak da ThrottleStop ile Turbo'yu kapatın.

Yüksek performansta kullanabilirsin rahatlıkla, 95 dereceyi geçince kendisi zaten hızını düşüyor, 105 dereceden sonra ise kapatır kendini öyle büyük bir sorun çıkmaz. Sıcaklık düşürmek için ise güzel bir macun değişimi veya undervolt + turbo frekansı düşürme yapabilirsin

O işlemci öyle maalesef. Ben de 1 yıla yakın bir süre kullandıktan sonra satıp başka bir laptopa geçmiştim. Intel Extreme Tuning Utility yazılımı ile undervolt vermeyi deneyin.

Ayrıca güç seçeneklerinden maximum processor state'i %99'a alın. Turbo boost özelliğini kapatacaktır.

Cihaz temiz altında soğutucu var, dengeli kullanımda Max 65 dereceyi görüyor. ThrottleStop ilk defa duydum bir araştırayım teşekkürler

yüksek performans modundaki işlemci güç seçeneğini %97 de kullanıyorum ve hala 100 dereceleri görüyor yanlış mı yapıyorum acaba ?

GF serisinin soğutması kötü, performans kaybı yaşaman normal.
Cihaz güzel albenisi var ama bu durum gerçekten çok can sıkıcı. Neden yüksek performanslı kullanamıyorsam..m

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…