i7-10750H Windows 11'de ısınıyor

Pussiak

Kilopat
Daha fazla  
(Başlıkta yanlış belirttiğim gibi işlemcim i7-10750H değil) i7-10875H işlemci ve RTX 2070 Super ekran kartına sahip Monster Tulpar v21.3 cihazına sahibim. Windows 10 ile Rainbow Six Siege'i Office modunda oynarken ortalama 140-160 FPS almaktayım ve ısınma ise anlaşılabilir derecede rahatsız etmemekte ancak Windows 11 yükselttiğimde Office modunda aynı oyunu oynarken kasada elimi koyduğum yerler adeta alev almakta aşırı derecede ısınmakta. Ayrıca sistem boşta çalışır durumdayken dahi Windows 11'de cihazda hissedilebilir ısınma olmakta ancak Windows 10'da iken böyle bir sorun yaşamıyorum. Bütün sürücüler güncel ve bu sebeplerden dolayı Windows 11 kullanmıyorum. Ayrıca Windows 11'de sistemde masaüstündeyken dahi hissedilir bir hantallık mevcut. Bu tür sorunlar yaşayan mevcut mudur? Varsa çözümü nedir?

Son düzenleme:
Kendi hissettiklerinizle mi sıcaklık farkı var diyorsunuz yoksa derecelere baktınız mı? Hem işlemciniz sıcağı çok seven bir işlemci sıcaklık problemi var evet ama Win10 ile Win11 sıcaklık farkı olmaması lazım. Bakmadıysanız kesinlikle MSI Afterburner'dan bakın.

Derece olarak bakmadım ancak aşırı derecede hissedilebilir bir durum ve FPS düşüşlerine de sebep oluyor geçtiğimiz günlerde Windows 11'e düzelmiştir umuduyla tekrar yükseltme yapmıştım ancak sorun devam ettiği için sistem geri yükleme ile tekrar Windows 10'a geri döndüm şu an için herhangi bir sorun yaşamıyorum ısınmadan yana. Daha sonrasında tekrar Windows 11 için yükseltme yaptığımda sorun halen devam ediyorsa dediğiniz gibi derecelere bakmalıyım.

Açıkçası malzeme kalitesi haricinde kullanmış olduğum cihazdan memnunum ve Windows 11 sürümü dışında herhangi bir rahatsız edici derecede ısınma sorunu yaşamıyorum.

Şu an Windows 10'daysanız sıcaklıklara bir bakın. Az çok aklınızda kalır zaten, ileride Win11 geçtiğinizde kontrol edersiniz.

Clevo kasa mı?

Şu an Windows 10'daysanız sıcaklıklara bir bakın. Az çok aklınızda kalır zaten, ileride Win11 geçtiğinizde kontrol edersiniz.
Kusura bakmayın işlemcimin modelini yanlış yazmışım i7-10875H imiş işlemcim. Şu an için yalnızca Chrome ve Spotify uygulamasını aktif olarak kullanıyorum arkaplanda ise Steam açık MSI Afterburner'ın gösterdiği sıcaklık 55 derece.

Tam olarak dediğinizi anlayamadım ancak aldığımda magnezyum alaşımlı olduğunu biliyorum Monster'ın ince ve hafif olan güçlü modellerinde kullandığı kasaya sahip.

Gene aynı hikaye, işlemciniz çok sıcak çalışan bir işlemci. Kasanız da işin cabası, oyunlarda da bir bakın bakalım.

55 derece gayet iyi ancak bilgisayarınızı çeşitli uygulamalar sayesinde vaktiniz varsa bilgisayardaki bütün uygulamaları kapatıp fanları %100'e alıp 10 dakika bekletin oyun oynadıktan sonra.

55 derece gayet iyi ancak bilgisayarınızı çeşitli uygulamalar sayesinde vaktiniz varsa bilgisayardaki bütün uygulamaları kapatıp fanları %100'e alıp 10 dakika bekletin oyun oynadıktan sonra.
10 dakika kadar Rainbow Six Siege oynadım MSI Afterburner'da gördüğüm kadarıyla işlemci sıcaklığı en fazla 83 derece olmuş ortalama olarak ise 79-80 bantlarındaymış. Dediğim gibi Office modunda oynadım Gaming modunda değil. Gaming modunda Windows 11'de oyundan yana pek sıkıntı yaşamıyorum sistem hantallığı dışında ancak sorun Office modunda Windows 11'de hissedilebilir bir ısı artışı olması ve FPS düşüşlerine sebebiyet vermesi.

Gene aynı hikaye, işlemciniz çok sıcak çalışan bir işlemci. Kasanız da işin cabası, oyunlarda da bir bakın bakalım.
Office modunda Rainbow Six Siege gibi Gaming moduna geçmeyi gerektirmeyen oyunlarda Windows 10'da ortalama 79-80 derece bantlarında bir işlemci sıcaklığı var sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…