i7-11370H oyun oynarken çok ısınıyor

zSalih

Hectopat
Daha fazla  
Tek oynadığım oyun Valorant ve her oynadığımda işlemcim 95 dereceye sabitleniyor ancak ekran kartı 70-80 arasında geziyor. Laptopu ilk aldığımdan beri böyle ancak herhangi bir hatayla veya oyun içi sorunla karşılaşmadığımdan ve laptop olduğundan dolayı çok umursamamıştım. Normal mi yoksa soğutmak için ekstra yapabileceğim şeyler var mı?(hale hazırda fan standım var ancak işe yaramıyor.)
CPU: Intel Core i7-11370H @3.30 GHz.
GPU: NVIDIA GeForce RTX 3060 laptop GPU 6 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop marka modeli nedir? En son bakımı ne zaman yapıldı? + Güçlü bir soğutucu alabilirsin.

Güç ayarlarından işlemci belki aşırtma modundadır kontrol edin. Ayrıca temizliyor musunuz düzenli olarak?

Laptop marka modeli nedir? En son bakımı ne zaman yapıldı? + Güçlü bir soğutucu alabilirsin.
Asus TUF F15, hiç bakım yapılmadı ancak dediğim gibi en başından beri bu civarda geziyor

Güç ayarlarından işlemci belki aşırtma modundadır kontrol edin. Ayrıca temizliyor musunuz düzenli olarak?
Bilgisayarı oyun oynarken sürekli turbo modunda kullanıyorum ondan dolayı olabilir mi?

Performans yapın ve GPU'yu Ultimate moduna alın oyunlar için. Belki iş yapar.

Güç ayarlarından gelişmiş güç ayarlarını düzenleyin yapın. İşlemci aşırtma belki açıktır onu da kontrol edip kapatın.

Hız aşırtmayı kapatın, laptoplarda işlemcinin yükte 80 derecelerde olması çok normal. Çok ufak bir performans kaybı yaşatabilir ama throttle yüzünden kayıp yaşamanızdan iyidir.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2024-06-11 135010.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 23
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…