i7-11700 sistem iyi mi?

lacosteq1

Centipat
Daha fazla  
AMD XFX Radeon 7900 GRE merc.
Intel i7-11700
ASUS TUF Gaming B560M-Plus (DDR4 5000 MHz (OC)
Kingston Fury 32 GB 3600 MHz (DDR4) RAM.
MSI 750W A750GL PSU.
MSI qprx 2K 240Hz monitörüm.
Gamepower kasa.(ASUS A21 Plus değiştireceğim)
Thermalright Phantom Spirit 120 SE.
KC3000 SSD.

Arkadaşlar kolay gelsin önceden aldığım şu anki mevcut sistem keşke sabır ettseydimde bütçem çıkarsaydım DDR5 geçseydim ugraşmazdım DDR4'le bu sistemim yeterli mi? Sizce fikirlerinizi alayım şu an kasayı değiştireceğim ASUS A21 Plus alacağım bunları yapabiliyorum sistemim yeterli mi acaba DDR5 geçmeye gerek var mı o kadar da mantıklı mı? Önerilerinizde alabilirim. İleride aklımda Ryzen 7800x3D ASUS TUF Gaming B650M var sizce mantıklı mı? Bu şu anki sistemim götürür mu? Şimdiden teşekkürler.

@Novelist hocam fikirlerinizi alabilir miyim teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum sistemin harika. İşlemciyi değiştirmene hiç gerek yok. Bundan sonra yapacağın yatırım monitör ve kulaklık olsun. 4K büyük güzel bir monitöre geçersen hem keyfin artar hem de işlemci değiştirmeyi en az 5-6 yıl ertelemiş olursun. Sistem ne kadar iyi olursa olsun bize zevk veren şey gözümüzün gördüğü kulağımızın duyduğudur. Ben bu felsefeyle hareket ediyorum yıllardır. Yıl sonu indirimlerinden faydalanıp monitöre 50 kulaklığa 25 bin harcadım.

Hocam çok teşekkür ediyorum 4K monitör alamam 2K monitör daha yeni aldım MSI 2K monitör 240Hz IPS bir de 4K monitör alsam darbogaz olmaz mı işlemcim yetmezki? Eski işlemci yoksa? Hocam bu sistemle devam edeyim en iyisi sistem yeterli zaten değil mi kulaklık nasıl 25 bin ya çok pahalı 50 binde monitör pahalı 50 bin monitör yerine sistemi yeniliyorsun zaten mantıklı değil mi teşekkürler.

Hocam bir soru soracaktım ya size hatırlıyor musunuz ekran kartı konu açmıştım sizin onerdiginiz ekran kartı şu anki aldığım XFX AMD Radeon 7900 GRE merc hocam Amazon'da bu kartı taksitle aldım bitirdimde borçu Amazon sitesi geziyorum baktım RX 7900 XT diye marka varmış hocam oda 20 GB 300 bit gibi bir şeydi acaba onumu alsaydım ya o zaman alabilirdim taksitle RX 7900 GRE yerine acaba pişman olur muyum uzulsemi bilemedim keşke deseydim size hocam attığınız kart RX 7900 GRE RX 7900 XT alsay mıydım diye buradaki sorum 7900 XT 7900 GRE arasında çok fark var mı ya performans vesaire uzuleyimi acaba 7900 XT almadım diye bir de i7 11700 darbogaz olur mu?

Son düzenleme:

Bütçene göre öneri yapmıştım büyük ihtimalle. Aralarında uçurum yok. 7900 GRE F/P oranı bir tık daha iyi diyebiliriz. Hem o fiyatlara çıkınca en iyi seçenek 4070 Ti Super olur.

@lacosteq1 bu arada 4K cozunurluge çıktığında ekran kartına binen yük artacağı için işlemci darbogazi tamamıyla ortadan kalkar. Bu kadar az bilgiyle yine iyi idare ediyorsun.

Son düzenleme:

Teşekkürler dediğiniz gibi düşündüm zaten ekran kartı için hayırlı akşamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…