i7-11700F için sıvı soğutmaya gerek var mı?

taserzetsu

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte B550 + Ryzen 5 5600( 4.8 GHz OC) | RX 6800 | Crucial Ballistix 2x8 (OC) | DarkFlash DLX21 | SE-224-XT (Arctic 2xP12) | 980 Pro | HyperX Alloy Origins 65 | HyperX Haste Wireless | HyperX Cloud II | Dell G3223D |
Meslek
Elektrik&Elektronik Mühendisi
Halihazırda ID-Cooling SE-224-XT kullanıyorum, 2 adet Arctic P12 fan ile birlikte. Derece Max 65 görüyor. Yurt dışından Arctic Liquid Freezer II 360 aldım ucuza geldiği için. Fakat montaj yapıp yapmama konusunda kararsız kaldım. Ucuza aldığım için TR fiyatından biraz aşağı satıp şu anda kullandığım kule tipini kullanmaya devam etmek mi mantıklı olur yoksa sıvı soğutmayı kullanmak mı?

Sadece bilgili arkadaşlar yazarsa sevinirim. Yakın zamanda işlemciyi güncellemeyi düşünmüyorum. Ama bir daha böyle ucuza Arctic 360mm sıvı soğutucu bulamam o kesin.

İşlemci: i7 11700F
Kasa: darkFlash DLX21

Önümüzdeki aylarda güncellemeyi düşünmüyorum. O yüzden aklımda bir işlemci yok.
Güncelleyeceğin işlemci belki sıvı soğutmaya ihtiyaç duyacak bir seri olacak, o yüzden ona göre karar vermek en iyisi. Sonuçta elinde ucuza alınmış 360mm radyatör bir soğutucu var. 11700F için çok fazla ama ilerisi için değerlenebilir.

Halihazırda ID-Cooling SE-224-XT kullanıyorum, 2 adet Arctic P12 fan ile birlikte. Derece Max 65 görüyor. Yurt dışından Arctic Liquid Freezer II 360 aldım ucuza geldiği için. Fakat montaj yapıp yapmama konusunda kararsız kaldım. Ucuza aldığım için TR fiyatından biraz aşağı satmak mı mantıklı olur yoksa şu anda kullandığım kule tipini kullanmaya devam etmek mi?

Sadece bilgili arkadaşlar yazarsa sevinirim. Yakın zamanda işlemciyi güncellemeyi düşünmüyorum. Ama bir daha böyle ucuza Arctic 360mm sıvı soğutucu bulamam o kesin.

İşlemci: i7 11700F
Kasa: darkFlash DLX21
Şu an piyasadaki üst seviye işlemciler için 360 mm'lik soğutucular dahi yeterli gelemeyebiliyor. Eco Mode gibi çözümlerle işlemcileri bir miktar frenleyerek makul sıcaklıklarda tutuyorlar. Intel içinuyumlu soket temin edilebilir ama üst seviye işlemci düşünceniz varsa ben gelecekte soğutucuların güncelleneceğini düşünüyorum. Hali hazırda işlemciniz soğuk tutulabiliyorsa bu tarz bir ödeme keyfi olacaktır. Kişisel görüşüm tabii.

Güncelleyeceğin işlemci belki sıvı soğutmaya ihtiyaç duyacak bir seri olacak, o yüzden ona göre karar vermek en iyisi. Sonuçta elinde ucuza alınmış 360mm radyatör bir soğutucu var. 11700F için çok fazla ama ilerisi için değerlenebilir.
Şu an piyasadaki üst seviye işlemciler için 360 mm'lik soğutucular dahi yeterli gelemeyebiliyor. Eco Mode gibi çözümlerle işlemcileri bir miktar frenleyerek makul sıcaklıklarda tutuyorlar. Intel içinuyumlu soket temin edilebilir ama üst seviye işlemci düşünceniz varsa ben gelecekte soğutucuların güncelleneceğini düşünüyorum. Hali hazırda işlemciniz soğuk tutulabiliyorsa bu tarz bir ödeme keyfi olacaktır. Kişisel görüşüm tabii.
Şuanda bütçe sıkıntısı yaşamadığım için satmayı düşünmüyorum. O zaman kullanmak daha mı mantıklı olur? Sonuçta i9 13900K'ya falan geçmeyeceğim. Hem anakart hem de işlemci pahalı olacak çünkü.

Şu anda bütçe sıkıntısı yaşamadığım için satmayı düşünmüyorum. O zaman kullanmak daha mı mantıklı olur? Sonuçta i9 13900K'ya falan geçmeyeceğim. Hem anakart hem de işlemci pahalı olacak çünkü.
Bu sizin için rahatça yapılacak bir harcamaysa ve uyguna geliyorsa geçebilirsiniz tabii. Keza x bir zamanda soket değişimi yapmak istediğinizde de Arctic RMA yardımcı olacaktır. Rahatça geri dönüş alınabilen bir marka.

Bu sizin için rahatça yapılacak bir harcamaysa ve uyguna geliyorsa geçebilirsiniz tabii. Keza x bir zamanda soket değişimi yapmak istediğinizde de Arctic RMA yardımcı olacaktır. Rahatça geri dönüş alınabilen bir marka.
Aldım. Ürün bende yani şu anda. TR'den baya uyguna geldi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00