i7 11700K AK400 Zero Dark Plus soğutucu olmasına rağmen soğutmuyor

3718Ahmet

Decapat
Makaleler
1
RAM
XPG D41 CL18 DDR4 16gb 3600mhz
Ekran kartı
MSİ GTX1660 SUPER XS VENTUS
Anakart
MSİ MAG Z490 TOMAHAWK
İşlemci
i7 11700K
Merhaba, DeepCool AK400 Zero Dark Plus soğutucum yeni geldi ve kullanım kılavuzu ve videolara göre uygun bir şekilde anakartıma monte ettim. İşlemciyi bundan önce stok fanla kullanıyordum aralıksız 100 derecelerde geziyordu kyronaut macun sürüp denedim yine çok bir etkisi olmamıştı gene ince bir tabaka halinde parmağımla özenle yaydırmıştım ancak yine de sıcaklık problemi çözülmemişti sıcaklıkları az da olsa indirdi ancak gene de 100 derecelerde çalışıyordu ben de son çare kaliteli bir kule tipi soğutucu alayım o da sıcaklığı kessin bir zahmet dedim aldık daha demin geldi stok macunla doğru bir şekilde vidalarını sıktım fanları yerleştirdim monte ettim. Bilgisayarı açınca 40 derecelerde geziniyordu bazen 60 görüp geri düşüyordu bir de sıcaklıkların bir anda 50 bir anda 100 olma gibi ani sıcaklık farkları oluyordu. Neyse dedim stres testinde sonucu göreceğiz dedim OCCT'den testi açtım fan hızı fullenene kadar yavaş yavaş 100 derece gördü fan hızını fulleyince 98 99 aralığında dolandı 1 2 dakika beklettim testte ama gene sonuç ortadaydı. Bari oyunda sonuçlar iyi olsun dedim Apex'e girdim bir iki el Control maçı açtım işlemci 65 70 arasında dolanıyor ama bir sorun daha var mesela bir anda 60 dereceyse 75'e fırlıyor sonra tekrar düşüyor çok ısınıyor ve macun hiç yokmuş gibi ani sıcaklık değişimleri var. Aynısını stok soğutucuda da yaşadığım için o zaman açıp kontrol ettiğimde macun duruyordu kurumamıştı da ancak ben anlamış değilim BIOS'u sıfırladım tekrar aynı ayarları geri yükledim değişen yok zaten stok kullanıyorum önceden undervolt denemişliğim vardı ancak etkisi neredeyse yoktu. Bu 11700K işlemciyle uğraşmaktan bıktım artık. Bir çözüm önerisi olan var mıdır? Soğutucunun kablolarını fanlarını her şeyi ayarladım kontrol ettim oturttum. Sizce ne yapmalıyım?

11700K gibi bir işlemciye kule tipi takmak başlı başına bir hata sıvı soğutucu şart eğer performans kaybı istemiyorsan.
Kule tipi soğutucunun yeterli olacağını düşünüp almıştım. Sadece sıvı soğutucu mu bu sorunu çözer diyorsunuz? Sıvı soğutucu alana kadar bunu soğutabilmek için başka bir yöntem var mıdır?

HWiNFO programını yalnızca sensörler modunda açıp, Cinebench R23 programıyla multicore testi sırasında ki güç değerlerini paylaşabilirsen iyi olur. BIOS üzerinden OC>Advanced CPU Configuration>CPU Lite Load ayarını mod 5 ile başlayıp, mod 1'e kadar R23 multicore testi yaparak kademeli olarak düşür. Herhangi bir R23 hatası veya mavi ekran vermeyen en düşük mod ayarında kalabilirsin. Testler sırasında HWiNFO'dan işlemci frekans, sıcaklık ve ekte paylaştığım görselde ki güç değerlerini izle.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-08-14 140758.png
    Ekran görüntüsü 2023-08-14 140758.png
    36,4 KB · Görüntüleme: 32
HWiNFO programını yalnızca sensörler modunda açıp, Cinebench R23 programıyla multicore testi sırasında ki güç değerlerini paylaşabilirsen iyi olur. BIOS üzerinden OC>Advanced CPU Configuration>CPU Lite Load ayarını mod 5 ile başlayıp, mod 1'e kadar R23 multicore testi yaparak kademeli olarak düşür. Herhangi bir R23 hatası veya mavi ekran vermeyen en düşük mod ayarında kalabilirsin. Testler sırasında HWiNFO'dan işlemci frekans, sıcaklık ve ekte paylaştığım görselde ki güç değerlerini izle.

1692014493331.png

HWiNFO programını yalnızca sensörler modunda açıp, Cinebench R23 programıyla multicore testi sırasında ki güç değerleri burda hocam.

Hocam biosta dediğiniz ayara ulaştım, mode 9 yazıyor otomatik ayarlı olarak.

Hocam biosta dediğiniz ayara ulaştım, mode 9 yazıyor otomatik ayarlı olarak.
IMG_20230814_150854.jpg

Böyle olacak değil mi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı