Çözüldü i7 11700K sistem her eylemde kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Skolp

Hectopat
Yer
İstanbul
Merhaba! Elimde EVO 990 Pro SSD mevcut, fakat BIOS CPU ayarlarından M.2 SSD slotunu gen3'ten gen4'e çekince, sistem her disk eyleminde kapanıyor (dosya açma/kapama vs.)

Anakart: Gigabyte Z590 X
İşlemci: Intel 11700K.
SSD: Samsung EVO 990 Pro.
PSU: Thermaltake 750W.

Firmware ve BIOS güncel.

@Marix ve @turko35408 hocalarım sizde bakabilir misiniz?

Çözüm
Hocam tekrardan merhaba, sorunu çözdüm. BIOS'ta M.2'ler için özel bir ayar yok, direk PCI çıkışlarını gen 4 ayarına aldığım zaman, tüm PCI çıkışları gen 4 oluyor, ekran kartının da slotu gen 4 oluyor mantıken.

Asıl sorun şu:

Benim sistemim uzay montaj ve ekran kartım dik konumda, riser kabloyla bağlı. Riser kablosuda gen 3 desteklediğinden, gen 4'e alınca sorun çıkartıyor.

Sistemi ilk kurduğumda da bu sorunla karşılaşmıştım, gen 3 alıp çözmüştüm sorunu.

Gen 4 açıkken ekran kartını çıkartıp, CPU'dan görüntü almaya çalışınca, sistem normale döndü.

Yine de ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim.
Hocam tekrardan merhaba, sorunu çözdüm. BIOS'ta M.2'ler için özel bir ayar yok, direk PCI çıkışlarını gen 4 ayarına aldığım zaman, tüm PCI çıkışları gen 4 oluyor, ekran kartının da slotu gen 4 oluyor mantıken.

Asıl sorun şu:

Benim sistemim uzay montaj ve ekran kartım dik konumda, riser kabloyla bağlı. Riser kablosuda gen 3 desteklediğinden, gen 4'e alınca sorun çıkartıyor.

Sistemi ilk kurduğumda da bu sorunla karşılaşmıştım, gen 3 alıp çözmüştüm sorunu.

Gen 4 açıkken ekran kartını çıkartıp, CPU'dan görüntü almaya çalışınca, sistem normale döndü.

Yine de ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı