i7-11700K sisteme undervolt tavsiyesi

Arctic

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, i7-11700K işlemcim var ve internette levon abinin testlerinde vs. işlemcinin stock 135 watt tükettiğini görmüştüm, benim işlemcim stock 175 watt tüketiyordu ve voltajına falan baktığımda daha yüksek olduğunu gördüm. Büyük ihtimal ASUS Z590 anakarttan dolayıdır diye düşündüm çünkü ASUS genelde OC üzerine ürün üretiyor daha sonra undervolt yaptım ve -0.045 gibi bir değerde Cinebench R23 testinde gayet stabil bir şekilde tüm çekirdekler 4.6GHz değerinde kaldılar ve tüketim 158-160 watta kadar inerken sıcaklık en fazla 63 dereceleri gördü. Daha önce 67'leri görüyordu, bu değerleri gördükten sonra bir de aynı undervolt değerinde 4.7 GHz all cores 5.1GHz single core değerlerini girdim ve tüketim 173 wattken yine stabil bir şekilde çalışmayı başardı, bu konuda 3 tane sorum olacak.
İlk olarak stabil çalıştığını all core testinde baktım ve 4.7 de gayet stabildi fakat tüm çekirdeklerde stabil olurken tek çekirdekte stabil olmaması mümkün müdür?
Sizce stok undervolt olarak mı kullanmalıyım 158 watt tüketimi olarak yoksa 4.7 GHz'de kullanmalı mıyım?
İşlemci silikon kalitem iyi mi bu değerlere göre bunu çok merak ediyorum çünkü diğer 11700K'ya göre fazla tüketmesi garip geldi ama bu durum sadece silikon kalitesiyle alakalıda değil
Performans değişimine gelirsek Cinebench R23 testinde 14300 puandan 14800 puana çıktı, ben bunu 100MHz'lik bir fark için iyi buluyorum sorularımı cevaplarsanız sevinirim. Fikirlerinize önem veriyorum şimdiden teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı