i7 11700K yükte 90 dereceye ulaşıyor

Daha fazla  
RAM
4X8 32 GB Hyperx 3200 MHz
Anakart
Asus TUF Z590 Plus Wi-Fi
İşlemcinin boşta sıcaklığı 30-32 derece, bu konuda normal ve tutarlı seyir ediyor. Cyberpunk gibi oyunlar oynarken veya işlemci stres testi yaparken 90 derece limitini zorluyor. Soğutucu olarak Arctic Liquid Freezer II - 360 modelini kullanıyorum. Normalde daha iyi soğutma beklediğim başarılı bir model olarak biliniyor. Macun olarak kutusundan çıkanı kullandım ve montajda herhangi bir hata - gevşeklik görünmüyor. İşlemci üzerinde ek bir OC ayarı da yok. Bu soğutucu ile 90-100 dereceleri görmeye gidiyorsa diğerlerinde nasıl oluyor diye düşünüyorum. Aklıma yatmadı açıkçası. Sizce sıcaklıklar normal mi? Değilse nerede sorun olabilir?

Kasa: ASUS GT 501
Anakart: ASUS TUF Z590 Plus Wi-Fi.

Aynı soğutucu ile stress testinde 75 üzerine çıktığımı daha hiç görmedim.

Kasanızın ön panelini çıkarıp deneyin isterseniz. Bu sayede fanların içeriye daha çok soğuk hava çekeceğini düşünüyorum.

Aynı soğutucu ile stress testinde 75 üzerine çıktığımı daha hiç görmedim.
Merhaba, aynı işlemciyi mi kullanıyorsunuz? Stres testini Aida64 ile mi yaptınız?

Kasanızın ön panelini çıkarıp deneyin isterseniz. Bu sayede fanların içeriye daha çok soğuk hava çekeceğini düşünüyorum.

Bunu yapabilirim veya yan kapağıda çıkarabilirim. Beni düşündüren şey anormal bir durum olması yani benzer donanım kullananların benimle aynı sonucu almıyor olduğuna inanmam. Durum normalse dediğiniz gibi ekstralar yapılabilir.

Biraz hortlatacağım ama 11700KF var bende de. Oyunlarda 80in altına düşüremiyorum. 120mm soğutucuyla kullanmama göre normal diye düşünüyorum ama sizin değerlerinizi gördükten sonra korkmadım seğil açıkçası. Soğutucu alma planım vardı. Çözüm bulabildiniz mi?

Kutudan çıkan arctic macunu kullanıyordum, amazon üzerinden maxtor macun aldım ve uyguladım. Oyunlarda 66-68, stres testlerinde 75-76 dereceye ulaşarak problemden kurduldum. Sistem rahatladı.

Ben envai çeşit macun denedim hocam. Galiba 120mm soğutucu yetmiyor bu işlemciye. Sizin kullandığınız soğutucuyu alacağım muhtemelen. Önerir misiniz?

@Savage33

Evet soğutucu oldukça kaliteli, daha önce kullandığım MSİ modelinden çok daha sessiz ve kullanışlı. Sadece kutudan çıkan macun yerine paylaştığım ürünle beraber kullanmanızı tavsiye ederim. Daha iyi bir ikili oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…