i7 11700KF için hava soğutma yeterli mi yoksa mutlaka sıvı soğutma mı gerekli?

Devecik

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar,
Eski bilgisayarımda i7 11700KF işlemci var. İlk topladığımda üzerinde 6 bakır borusu olan Snowman T6 hava soğutucu kullanmıştım ama işlemci 90 derecelerden aşağı inmiyor, sistem de kapanıyordu. Daha sonra Cooler Master ML240L sıvı soğutmaya geçerek ısınma sorununu çözmüştüm.

Şimdi bu sıvı soğutucuyu başka bir kasaya aktarmam gerekiyor, dolayısıyla i7 11700KF için yeni bir soğutucu almam lazım. Ayırdığım bütçe yaklaşık 2000 TL. Bu seviyede mesela DeepCool LE500 gibi modeller var. Araştırdığımda bu fiyatlarda hava soğutmanın daha mantıklı olduğunu söyleyenler olduğunu gördüm.

Merak ettiğim şey şu:
Zamanında aldığım 6 bakır borulu hava soğutucu kalitesiz olduğu için mi işlemciyi soğutamadı, yoksa i7 11700KF gerçekten sıvı soğutma gerektiren bir işlemci mi?

Overclocksuz kullanılırsa iyi bir hava soğutucu yeterli olur. Turbo ve voltaj işlerine de biraz da ayar verirseniz 80 derece altında tutar işlemciyi.

Hocam DeepCool L500 yerine almam daha mantıklı mı olur bu durumda?

Tabii ki. Daha iyi performans alırsın yüksek ihtimalle. Bu soğutucu 7800x3D bile yok ediyor. Ben aşırı memnunum. Sivi soğutucu rahat bütçeler de estetik duruş için kaliteli ve güzel görünümlü olanları alınmalı diyen taraftayım. Ama performans olsun bütçem az diyorsan, sıvı soğutma israrina mücadelesine gerek yok. Tak bunu macunu vaktinde yenile üstüne bide macun isi yaparken fanları da temizlersin. yıllarca kullanırsın.

Zaten hava soğutmanın 1.sınıf ürünü bu. Ben tavsiye ediyorum.

Bu soğutucunun ARGB olmayanı da var onu da tercih edebilirsin. Hangisi ucuzsa ben onu almıştım. Ama bazen ARGB olanı daha ucuz oluyor. Sana kalmış.

o zaman harika teşekkür ederim. sıvı soğutucu komplike bir parça ucuz olanı alma taraftarı değilim bende. hem uygun hem kaliteli olması açısından bu parça daha işime gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…