i7-11800H - RTX 3060 laptopta oyun oynarken GPU kullanımı %50'lere düşüyor

İşletim sistemi
Windows 11

BaranHB

Centipat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
3060 130w
İşlemci
i7 11800H
PUBG Steam oynuyorum ve oyun içi ayarları ne kadar değiştirsem de sabit bir FPS elde edemiyorum.
2K-Ultra ayar yapınca GPU kullanımı %100 oluyor ancak FPS 70-80'lere düşüyor ve çok da akıcı oynanmıyor.
FHD-düşük ayarlara aldığımda ise GPU kullanımı kafasına göre takılıyor, %30-40-50 sürekli değişiyor. Bu sefer de GPU kullanımı azaldığı için anlık FPS düşüşleri oluyor. Yani 130 FPS alırken bir anda 90 FPS'e düşüyor oyun içindeyken. GeForce Experience mi sorun yaratıyor yoksa başka bir şey mi var çözemedim.
Bir de lobideyken ve oyun içinde bekleme alanındayken GPU kullanımı %100 ve yüksek FPS alıyorum ve bu değerler sabit oluyor ama oyun içindeyken sorun yaşıyorum. Bu normal bir şey mi? Oyun içindeyken de sabit değerleri almak istiyorum ne yapmam lazım?

*Bildiğim tüm performans ayarlarını uyguladım ; GPU maksimum performans modunda, cihaz ayarlarında en iyi performans seçili, MUX açık durumda, Monster uygulamasında Turbo mod seçili.
*Cihaz daha dün bakımdan geldi ve sıvı metal macun sürdürmüştüm. Sıcaklık değerleri epey düşmüş yani ısınma problemide yok. CPU sabit 70-72 derecelerde, GPU ise ayarları düşüğe alınca 80'i geçmiyor, Ultraya aldığımda 82-85 derecelerde takılıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı