i7 1200F & 3060 Ti sisteme 2K monitör alınmalı mı?

anltrn

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

Şöyle bir sistem sipariş ettim:

- Intel Core i7 12700F 3.6GHz
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC D6X 8 GB GDDR6X.
- Gigabyte H610M h 3200MHz DDR4 soket 1700.
- G.Skill 8x2 16 GB Ripjaws V siyah 3600MHz CL18 DDR4.
- Gigabyte Aorus waterforce 240 ARGB 240mm işlemci sıvı soğutucu.
- Samsung 1TB 980 NVMe M.2 SSD (3500 MB okuma / 3000 MB yazma)
- Thermaltake view 200 tg 650W 80+ USB 3.0 ARGB ATX mid Tower kasa.

Değerli dostlar, gelelim asıl mevzuya. Bu sistem için 2K monitör şart mıdır? Alsam FPS konusunda sıkıntı yaşar mıyım? Şu an 1080p 144Hz monitör var. Genellikle FPS oyunları oymuyorum ama yüksek grafikli oyunlarda oynuyorum ve oynamayı seviyorum. Grafik ön planda benim için.

2K oynatır. Zaman zaman bazı hikaye oyunlarında 4K da oynatır ancak 4K monitör almaya değer mi tartışılır? 2K monitör ideal.

Bence de 1080P devam. Düzgün 2K monitörler biraz zamlandı.

Şu ana kadar çıkmış oyunların çok büyük bir kısmını sorunsuz oynarsınız ama bundan sonraki oyunlar için 8 GB VRAM'in 1440p ömrü çok uzun değil. Ona göre düşünün taşının. Performans olarak iyi bir 1440p kartı ama maalesef VRAM...

2K oynayacaktıysanız işlemciden kısıp 6800XT falan almaya çalışsaydınız hocam keşke. Ama 1080p 144 Hz özellikle de monitörünüz iyiyse gayet iyi. 2K-4K'ya illa gerek yok.

Yüksek grafikli oyunlarda VRAM sıkıntı çıkarmaya başlar bu yüzden mantıksız.
(Sistem oyun için mantıksız biraz)

Sanırım işlemci ağırlıklı oyunlar oynursunuz VRAM'in 8 GB olması sizin için dezavantaj ama fazla takmanız gerek yok bence sorun yaşamazsınız en azında 3 4 yıl içindeki oyunlar için.

İleriki süreçte ekran kartımı değiştiririm diye düşündüm şuan bütcem bunu kurtardığı için bunu aldım. Anakart ve ekran kartını büyük ihtimalle değiştiririm. Ama monitör beni çok soru işaretinde bıraktı sadece.

2K monitörü zamanın getireceği ülke düzenine ve ekonomiye bırakın. Şimdilik 1080p yeterli. Ne zamanki kartınızı değiştirmek istersiniz o zaman değerlendirebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…