i7 1255u ve 1260p arasında fark var mı?

450909

Hectopat
Makaleler
2
RAM
32 GB 3200 MHz
Laptop için i7 1255u ve i7 1260p arasında yadsınamaz bir fark var mı?

U ve p arasında onboard farkı var sanırım onun haricidinde güç tüketimleri benzer.

U serisinin güç tüketimi çok daha düşük oluyor fakat performans açısından yüksek beklentilere girmemek gerekiyor. Kullandığınız platforma göre P serisi tercih edilebilir. 2 çekirdekte performans ihtiyacınızın tamamı karşılanamayabilir fakat 4 çekirdek tarafta bayağı fark oluşturacaktır. Ayıca cache bellek boyutunda da fark var. Valorant gibi işlemci tabanlı çalışan oyunlarda bayağı etkiliyor. Amacınız oyun oynamak değilse ve günlük işleriniz için kullanacaksanız batarya ömrü için 1255u tercih edebilirsiniz.

U ve p arasında onboard farkı var sanırım onun haricidinde güç tüketimleri benzer.
Oneboard nedir? GHz değeri aynı. Çekirdek sayısı farklı mıdır?

Hocam iki laptop var 32 GB ram 1 TB SSD İntel İris Xe ve i7 işlemci var sadece nesilleri farklı arada 800 lira fark oynuyor.

Oneboard nedir? GHz değeri aynı. Çekirdek sayısı farklı mıdır?

Fiziksel olmayan ekan kartı vardır bazı işlemcilerde, ona onboard denir ve laptoplar için aşırı tavsiye ederim. (Intel onboardları genelde Windows'a Excel vb hafif programlara bakar.)

Fiziksel olmayan ekan kartı vardır bazı işlemcilerde, ona onboard denir ve laptoplar için aşırı tavsiye ederim. (Intel onboardları genelde Windows'a Excel vb hafif programlara bakar.)
İki işlemci içinde de aynı paylaşımlı ekran kartı var.

Hocam iki laptop var 32 GB RAM 1 TB SSD Intel İris Xe ve i7 işlemci var sadece nesilleri farklı arada 800 lira fark oynuyor.

Bu fark kullanılan platforma göre ve malzeme kalitesine göre oluşur. Ben işte sürekli şarja takabileceğim yerde kullanacak biriyim bu sebeple 1260P tercih ederdim. Fakat tüm gün elimde laptop gezdirecek olsam toplantıdan toplantıya giden biri olsam 1255u tercih ederdim. PL1 değerinde biri 15W tüketiyor diğeri 28W tüketiyor. Kullanım alanına göre tercih edilir. Sonuçta oyuncu platformu için değil bu işlemciler.

Laptop için i7 1255u ve i7 1260p arasında yadsınamaz bir fark var mı?

Intel Core i7-1255u ve 1260p arasında güç tüketim farkı var u modelleri biraz daha fazla pil ömrü sunarken performans biraz daha az 1260p ye göre.

Intel Core i7-1255u ve 1260p arasında güç tüketim farkı var u modelleri biraz daha fazla pil ömrü sunarken performans biraz daha az 1260p ye göre.
Anladım. O kadar da büyük bir fark yok anlaşılan. Güç tüketimi daha az olduğu için 1255u tercih edeceğim sanırım. Olumlu mudur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…