i7-12700 ve MSI Pro B660M-A sistem uyumlu mu?

darcy_weisbach

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

İşlemci: i7-12700 (overclock yapmayacağım) --- (alınacak)
Ekran kartı: Zotac RTX 3060 --- (alındı)
Anakart: MSI Pro B660M-A --- (alınacak)
RAM: G.Skill Ripjaws 3600MHz CL18 --- (alındı)
SSD: Crucial 1 TB P5 Plus --- (alındı)
Kasa: MSI MAG Force 100M --- (alındı)
Soğutucu: Arctic Freezer 240 II --- sıvı soğutma düşünüyorum. (alınacak)
PSU: FSP veya XPG --- (alınacak) --- (yorumunuz çok önemli muadil uygun fiyatlı başla marka/model de olabilir)

Alınmayan bu ürünleri alacağım büyük ihtimalle.

Sorularım şunlardır;

1) Yukarıdaki anakart bu sistem için yeterli midir?
2) MSI Pro B660M-A Wi-Fi'sız ile B660M-P Wi-Fi ile aynı fiyatı. Sizce hangisini tercih etmeliyim?
3) Yukarıdaki bu ekipmanlar ile kasaya yerleşim sorun olur mu? (Başka bir forumda bu sıvı soğutucu o kasa ile uyumsuz dendi.)

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet uyumludur. Ben gene de Z serisi anakart öneririm. İşlemciyi de 12700k. Overclock yapmayacak olsan bile elinin altında iyisi bulunusun, sistem güncelleme tarihini 1 2 yıl ileriye atar.

6. nesilde alsan 12. nesilde alsan bana göre Z serisi anakart alınmalı 3060 için 11400F hayli hayli yeter Z690 anakartlar çok pahalı + DDR5 12. nesile şart...

6. nesilde alsan 12. nesilde alsan bana göre Z serisi anakart alınmalı 3060 için 11400F hayli hayli yeter Z690 anakartlar çok pahalı + DDR5 12. nesile şart...

Aynı fikirdeyim. i9 9900'ü gider H310'a takarım, i5 9600K yı Z390'a takarım öyle bir kafadayım her zaman. Özellikle de i7 ve i9ların neden k ibaresi bulunmayan versiyonlarının üretildiğini anlamıyorum. Bir diğer konu b serisi Intel chipset anakartları son derece gereksiz buluyorum. Overclock yapmayan üst segment pahalı anakartı ne edeyim ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…