i7-12700 ve MSI Pro B660M-A sistem uyumlu mu?

darcy_weisbach

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

İşlemci: i7-12700 (overclock yapmayacağım) --- (alınacak)
Ekran kartı: Zotac RTX 3060 --- (alındı)
Anakart: MSI Pro B660M-A --- (alınacak)
RAM: G.Skill Ripjaws 3600MHz CL18 --- (alındı)
SSD: Crucial 1 TB P5 Plus --- (alındı)
Kasa: MSI MAG Force 100M --- (alındı)
Soğutucu: Arctic Freezer 240 II --- sıvı soğutma düşünüyorum. (alınacak)
PSU: FSP veya XPG --- (alınacak) --- (yorumunuz çok önemli muadil uygun fiyatlı başla marka/model de olabilir)

Alınmayan bu ürünleri alacağım büyük ihtimalle.

Sorularım şunlardır;

1) Yukarıdaki anakart bu sistem için yeterli midir?
2) MSI Pro B660M-A Wi-Fi'sız ile B660M-P Wi-Fi ile aynı fiyatı. Sizce hangisini tercih etmeliyim?
3) Yukarıdaki bu ekipmanlar ile kasaya yerleşim sorun olur mu? (Başka bir forumda bu sıvı soğutucu o kasa ile uyumsuz dendi.)

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet uyumludur. Ben gene de Z serisi anakart öneririm. İşlemciyi de 12700k. Overclock yapmayacak olsan bile elinin altında iyisi bulunusun, sistem güncelleme tarihini 1 2 yıl ileriye atar.

6. nesilde alsan 12. nesilde alsan bana göre Z serisi anakart alınmalı 3060 için 11400F hayli hayli yeter Z690 anakartlar çok pahalı + DDR5 12. nesile şart...

Aynı fikirdeyim. i9 9900'ü gider H310'a takarım, i5 9600K yı Z390'a takarım öyle bir kafadayım her zaman. Özellikle de i7 ve i9ların neden k ibaresi bulunmayan versiyonlarının üretildiğini anlamıyorum. Bir diğer konu b serisi Intel chipset anakartları son derece gereksiz buluyorum. Overclock yapmayan üst segment pahalı anakartı ne edeyim ki?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı