i7 12700F alınır mı?

betofen

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle 8-10 bin TL gibi bir bütçem var. i7 12700F almayı düşünüyorum, ama çok ısınıyor diyorlar. Evde hep klima çalışıyor, 3 fanlı ve 1 tane egzoz fanlı bir kasam var. Hava akışı konusunda da gayet iyi. Şu anki aktif işlemcim i3 12100F ve 55-60 derece sıcaklığın üstünü bir kere bile görmedim şu ana kadar, çok fazla oyun oynamama rağmen.

Anakartın uyumlu olduğu soket tipi de LGA1700.

Fikirleriniz neler? Ne yapmalıyım sizce?

Vallahi bende laptop var i7 12700H bu aptal E-Core olayı yüzünden bilgisayar tam performans veremiyor arkadaş. Kapatınca rahatlıyorda bu sefer de ısınıyor, boştayken 45 50'lerde geziyor (bayağıdır temizleme yapmadım onu da katın) şöyle azıcık dürtsem 70 80 garanti yani. Ama hep yüksek frekanslarda çalışıyor öyle bir anda acayip düşük frekansta çalıştığını hiç görmedim hep 3.5GHz'lerde takılıyordu.

Bu yaz çalışıp alacağım hocam bir yanlışlık yapmayayım diye konu açıyorum güzel işlemcide stok fanla çok ısınır mı diye konu açtım ondan özel bir soğutucuya verecek param yok çünkü.
Cevabınız için teşekkür ederim.

güzel işlemcide stok fanla çok ısınır mı diye konu açtım
Kesinlikle stok soğutucu ile kullanılabilecek bir işlemci değil. İntel bunu bildiği için bunların yanında stok soğutucu bile yolamıyordu diye hatırlıyorum.

Sıfır olarak almazsan soğutucu için bütçen de kalır. Orta halli 1000₺ lik bir kule tipi soğutucu birkaç ufak ayar ile yeterli olacaktır.

Kesinlikle stok soğutucu ile kullanılabilecek bir işlemci değil. İntel bunu bildiği için bunların yanında stok soğutucu bile yolamıyordu diye hatırlıyorum.

Sıfır olarak almazsan soğutucu için bütçen de kalır. Orta halli 1000₺ lik bir kule tipi soğutucu birkaç ufak ayar ile yeterli olacaktır.
hocam dediğiniz konuda haklısınız fakat 2. el işlemciye güvenilirmi sizce bir sorun çıkarmı ?

Hocam dediğiniz konuda haklısınız fakat 2. el işlemciye güvenilir mi sizce bir sorun çıkar mı?

LGA soketli işlemcilerde (tüm güncel Intel işlemciler ve AMD AM5 soketli işlemciler) bir sorun olacağını sanmıyorum. Sonuçta yamulacak bir pin, kırılacak bir şey yok.

Çalıştığına dair kanıt varsa (canlı görüntülü arama yada gidip görme şansı) hiçbir sorun çıkmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı