i7-12700H ile 8000Hz kullanmak mümkün mü?

Liuun

Hectopat
Daha fazla  
Bu işlemciyle 8000Hz' mouse ile rahat takılabilir miyim? Kasma vesaire yaratır mı?

Son düzenleme:
Bu işlemciyle 8000Hz'de rahat takılabilir miyim? Kasma vesaire yaratır mı?

Evet bir miktar I/O darboğazı yapıyor. Oyunlarda ise bayağı problem yaratıyor. Ayrıca 1000 Hz üstüne kesinlikle ihtiyaç yok. YouTube'da yabancı kanalların bayağı detaylı kıyaslamaları var. Oyunda yüzde 1 ve binde 1 FPS değerini düşürüyor. Ryzen 7 7800x3D işlemcide bile oyunda ciddi performans sorunları oluşturduğunun kanıtları mevcut. Benim tavsiyem hiç bulaşmayın. Gerçek gecikme değerini etkileyecek kadar performanslı değiller.

İşlemciden bağımsız takılma oluyor. 4KHz de kullanmak daha mantıklı. İşlemciye az da olsa yük bindiriyor. 1000 Hz üstü bir şeyi değiştirmiyor aslına bakarsan.

Şu an 4KHz de kullanıyorum sensitivity düşmüş gibi hissettim çok hafif de bir hızlanma var eğer FPS düşüşü falan yaşamazsam 4KHz'de kullanmaya devam ederim 8E gerek yok gibi bir fark hissedemedim 4 ile arasında.

Şu an 4KHz de kullanıyorum sensitivity düşmüş gibi hissettim çok hafif de bir hızlanma var eğer FPS düşüşü falan yaşamazsam 4KHz'de kullanmaya devam ederim 8E gerek yok gibi bir fark hissedemedim 4 ile arasında.

Aslına bakarsanız 1000 Hz ile 8000 Hz arasında farkı bile hissetmek pek olası değil. Bir ara 1000 Hz'e alın deneyin. Dediğimi çok net anlamış olursunuz. Ayrıca birçok uygulama ve oyunda zaten 1000 Hz ve üzeri için optimize edilmemiş durumda. Arada direkt olarak fark hissettirmeyecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı