i7 12700H RTX 3070 Ti(150W) MSI laptop ısı test sonucu nasıldır?

sametgungorenn

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, i7 12700H işlemci RTX 3070 Ti(150W) MSI Gaming laptopa sahibim. Yaklaşık 2 ay önce kendi başıma laptopun termal macununu sıvı metal sürerek değiştirdim kullandığım sıvı metal Thermal Grizzly marka yaklaşık 1.5 yıl önce almıştım. Bugün tekrar bir Cinebench R23 testi yapınca görseldeki skoru ve sıcaklıkları elde ettim sıcaklıklar çok yüksek nerede hata yaptım ya da neler yapılabilir?

Dosya Ekleri

• IMG_5222.jpeg
    187,1 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_5223.jpeg
    175,5 KB · Görüntüleme: 40
İlk aldığın zaman daha düşük sıcaklıkları görmüşsen, termal macun değişimi yanıda laptopun soğutucusunu da temizlemen gerekir. Ek olarak sonuçta 150 watt'lık bir ekran kartı kullanıyorsun, sıcaklıkların çok düşük olması beklenmez.

VR skoru yüksek değil mi 114 derece gördü max 108w da çalışıyor. Bu sıcaklık dereceleri normal midir yani bu konu hakkında tam bilgim yok.

Anlık 114 dereceyi görmüştür ama sürekli bu sıcaklıklarda çalışmaz. 108 watt'da çalışmasının nedeni de throttlinge girmesi. Yani sistem, GPU yada CPU zarar görmesin diye watt değerini, dolayısıyla performansı düşürür. Ancak bu tür cihazlar yüksek sıkcaklik değerlerinde çalışmak için tasarlanmışlardır, sorun çıkmadığı sürece çok da kafaya takmamak gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…