I7 12700KF ve RTX 3060 darboğaz yapar mı?

pard

Decapat
Daha fazla  
i7-12700KF ve RTX 3060 12 GB ekran kartı aldım. Sizce darboğaz olur mu? Rahat çalışır mı? Ve yanında AOC 24G2SU/BK 23.8 inç 1ms 165Hz Adaptive Sync monitör aldım.
NVIDIA'nın G-Sync vs. olayı varmış. Ne olduğunu bile pek bilmiyorum. Adaptive Sync sorun çıkartır mı? Bir yardımcı olursanız çok sevinirim.

i7-12700KF ve RTX 3060 12 GB ekran kartı aldım. Sizce darboğaz olur mu? Rahat çalışır mı? Ve yanında AOC 24G2SU/BK 23.8 inç 1ms 165Hz Adaptive Sync monitör aldım.
NVIDIA'nın G-Sync vs. olayı varmış. Ne olduğunu bile pek bilmiyorum. Adaptive Sync sorun çıkartır mı? Bir yardımcı olursanız çok sevinirim.

Darboğaz olmaz.

12700KF çok güçlü bir işlemci. 3 tane RTX 3060 sırtlar. Hatta keşke 12700KF'ye para vermek yerine daha uygun bir işlemci alıp ekran kartına bassaydınız parayı. Monitör seçimi de 1080p için F/P monitörlerden biri, yani iyi bir seçim.

NVIDIA G-Sync, oyun esnasında görüntü yırtılmalarını önleyen bir teknoloji. GTX 1000 serisi ve sonrası kartlar Adaptive Sync monitörlerde G-Sync kullanımını mümkün kılıyor (Display Port kablo kullanmanız lazım). Siz zaten RTX 3060 kullanacağınız için G-Sync'den faydalanacaksınız.

Sistem eğer iş, render, editörlük alanlarında değil de oyun için kullanılacaksa i5 daha idealdir bu arada, aklınızda olsun.

12700KF çok güçlü bir işlemci. 3 tane RTX 3060 sırtlar. Hatta keşke 12700Kf'ye para vermek yerine daha uygun bir işlemci alıp ekran kartına bassaydınız parayı. Monitör seçimi de 1080p için F/P monitörlerden biri, yani iyi bir seçim.

NVIDIA G-Sync, oyun esnasında görüntü yırtılmalarını önleyen bir teknoloji. GTX 1000 serisi ve sonrası kartlar Adaptive Sync monitörlerde G-Sync kullanımını mümkün kılıyor (DisplayPort kablo kullanmanız lazım). Siz zaten RTX 3060 kullanacağınız için G-Sync'den faydalanacaksınız.

Sistem eğer iş, render, editörlük alanlarında değil de oyun için kullanılacaksa i5 daha idealdir bu arada, aklınızda olsun.

Yanıtınız için teşekkür ederim. Ben PC'yi hem oyun hem de ders için kullanıyorum. Normalde 3060 Ti alacaktım ama babam i7 ile kafayı bozduğu için i5-12400F yerine i7-12700KF aldım. Ve i7 pahalı olduğundan ekran kartımı düşürmek zorunda kaldım.

Monitörde de dediğinizi yapıp Display Port kablo kullanıp G-Sync'den yararlanırım.

Ayrıca Cougar Aqua 120 cgr-AQUA-120 RGB işlemci sıvı soğutucu aldım ve sıvı soğutucu patlama videoları karşıma çıktığından dolayı onun korkusu başladı şu anda. Sizin bu konuda bir bilginiz var mı? Soğutucu sıvısı eğer patlarsa sistemi yakar mı? Ve ne gibi durumlarda patlar?

Darboğaz olmaz.
teşekkür ederim yanıtın için. yanıt verdiğini görmemişim, sence

Cougar Aqua 120 cgr-AQUA-120 RGB işlemci sıvı soğutucu​

i7-12700KF için yeterli mi? ve sıvı soğutucular güvenli mi? Patlar falan diye korkuyorum.

Son düzenleme:
Yanıtınız için teşekkür ederim. Ben PC'yi hem oyun hem de ders için kullanıyorum. Normalde 3060 Ti alacaktım ama babam i7 ile kafayı bozduğu için i5-12400F yerine i7-12700KF aldım. Ve i7 pahalı olduğundan ekran kartımı düşürmek zorunda kaldım.

Monitörde de dediğinizi yapıp Display Port kablo kullanıp G-Sync'den yararlanırım.

Ayrıca Cougar Aqua 120 cgr-AQUA-120 RGB işlemci sıvı soğutucu aldım ve sıvı soğutucu patlama videoları karşıma çıktığından dolayı onun korkusu başladı şu anda. Sizin bu konuda bir bilginiz var mı? Soğutucu sıvısı eğer patlarsa sistemi yakar mı? Ve ne gibi durumlarda patlar?

teşekkür ederim yanıtın için. yanıt verdiğini görmemişim, sence

Cougar Aqua 120 cgr-AQUA-120 RGB işlemci sıvı soğutucu​

i7-12700KF için yeterli mi? ve sıvı soğutucular güvenli mi? Patlar falan diye korkuyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı