i7 12700KF ve RX7700 XT darboğaz yapar mı?

berkayozkar

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba öncelikle 3 sorum olacak.

1-) i7 12700KF RX7700 XT darboğaz yapar mı?

2-) 2K mı yoksa 1080p monitör mü tercih etmeliyim?

3-) MSI MAG M100a kasa küçük gelir mi 3 fanlı ekran kartına?

Şimdiden çok teşekkür ederim cevaplar için.

Ne 2K, ne de 1080P çözünürlükte darboğaz yaşanmaz, monitörünü de istediğin gibi tercih edebilirsin ancak absürt bi' ikili olur desek yeridir. 12700KF düşünmen sisteme değerinden fazla ödeyecekmişsin gibi bir his yaratıyor açıkçası.

3-) MSI MAG M100a kasa küçük gelir mi 3 fanlı ekran kartına?
Burası GPU modeline göre değişir ancak kâğıt üzerinde neredeyse 3 fana sahip hiçbir 7700 XT sığmıyor kasana. Hem aynı düşündüğün ikili gibi bu kasayı düşünmen de biraz absürt kaçıyor.

En nihayetinde bütçeni belirtirsen iyi olur.

Sistem bu. 2500 TL daha verip i7 takmayı daha mantıklı buldu. CPU benchmarkt değerinde bayağı performans farkı mevcut. O yüzden ekledim. Kasa seçeneğinde ise MSI PSU konusunda daha güvenilir geldiği için tercih etmeyi düşündüm ama çok küçük olduğu için 3 fanlı GPU'nun çok sıkış tepiş durcağını düşündüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
O siteleri ciddiye almamalısın ancak ister 14400F, ister 12700KF olsun ikisi yerine AM5'e yönelmen daha doğru olur. Platformun önü kapalı çünkü.

Bütçen 40 bin liraya esnerse 7800 XT kullanarak hem hazır sistem hem de daha insan gibi parçalarla tek tek toplama şansın var. Ne dersin? Esner mi bütçen? Aksi takdirde 7700 XT ve 7500F sistemlere yönelmeni öneririm.

Yani evet lga1700 önü kapalı. Ama bence 12700kf 7500f den çok daha güzel performans sunar. İleride en kötü 5 yıl sonra falan anakart işlemci değişikliğine giderim. 35 maksimum çıkabilirim daha monitör alıcam çünkü.

12700KF yerine 7500F önermemin sebepleri yalnızca platform ve performans değil. Fiyatlandırması insan gibi olan 12700KF'li hazır sistem bulamazsın, tek tek toplamaya kalkışsan da işlemci en başta da dediğim gibi ederinden daha pahalı.

En ucuz soğutucuyu seçip bu sistemi almanı öneririm; AMD 7500F-GIGABYTE Radeon RX 7700 XT GAMING OC 12G -GIGABYTE A620M-H-512GB SSD-CORSAIR 16GB Uygun Fiyatları ile Tebilonda

Bütçen 600 lira daha esnerse anakartı da B650M S2H yapabilirsin ancak soğutucu kadar mühim değil.

Hocam merhaba. Ryzen 5 9600x rx7700xt li sistem topladım. Ama dandik ucuz 4 bakırlı soğutucu geldi yanında. Yükseltmeye bütce el vermedi. İşlemci ekran kartı yorumun nedir? Fikrini önemsiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…