i7 12700KF vs i9 14900KF

Geçen gün PCHocasıTV İntel işlemciler hakkında bir bilgi verdi, sanırım bazı İntel işlemcilerde sorun varmış. Fotoğrafını buraya bırakıyorum liste şu şekilde.

Eki Görüntüle 2563726
Benim ki 12700kf ile en sorunsuz en iyisi mi o zaman performans olarak değil de kafa rahatlığı olarak , 5080 i rahat beslerse 2 k da sorun kalmaz benim için.

Hocam benim isimi sadece Intel görüyor, 20 tane sanal PC açıyorum, AMD'yi ne yapabilirim ki?
Ryzen 9 serisi çok çekirdekli işlemciler de işini görür. Sırf AMD diye önyargı yapmana gerek yok. Intel alıp da bozuk işlemcilerle uğraşma diye dedim. Gerçekten bozuk çünkü işlemciler, oksidasyon problemi ve aşırı ısınma sorunu var. 240mm soğutucu ile anca boştayken soğutursun, 20 sanal makine açarsan yumurta gibi haşlanır işlemci.

İfadeler: QTV
Benimki 12700KF ile en sorunsuz en iyisi mi o zaman performans olarak değil de kafa rahatlığı olarak , 5080'i rahat beslerse 2 k da sorun kalmaz benim için.

Aynen 12700KF şu an için en mantıklısı, fakat olurda Intel ileride iyi nesiller çıkartamaz ise ileride AMD tarafına bakmanı öneririm. AMD´nin R9 serisinin tepe modelleri son derece kuvvetli modeller.

İ7 12700 kf de bu problemler yok hocam , yaz ayinda max 75-80 i görüyor %100 de 1 hafta calistiriyorum. Ama dediginiz gibi 13 14 kronik problemliyse bişey diyemem, suan soketim LGA1700 3 4 yıl sonra intel kendini düzeltmezse anca o zaman 0 dan sistem kurarim AMD li onda da ddr6 yi beklerim ki bence en mantıklısı ? Ayrıca 5080 i de beslerse i7 12700 kf tadından yenmez

Aynen 12700KF şu an için en mantıklısı, fakat olurda Intel ileride iyi nesiller çıkartamaz ise ileride AMD tarafına bakmanı öneririm. AMD´nin R9 serisinin tepe modelleri son derece kuvvetli modeller.

Kesinlikle hocam bu mesajın üstünde belirttigim gibi, DDR6 çıktığında 0'dan sistem dizdigimde Intel problemliyse Ryzen9 iyi olur gibi

İfadeler: QTV
i7 12700KF'de bu problemler yok hocam.
Evet, 12. nesilde bir sorun yok. 12700KF besler mi bilmiyorum ancak ya Intel Core Ultra isimli balon seriye geçersiniz ya da AMD Ryzen 9 9950X gibi bir işlemciye. Karar sizin. Eğer 12700KF besliyorsa hiç değiştirme

Evet, 12. nesilde bir sorun yok. 12700KF besler mi bilmiyorum ancak ya Intel Core Ultra isimli balon seriye geçersiniz ya da AMD Ryzen 9 9950X gibi bir işlemciye. Karar sizin. Eğer 12700KF besliyorsa hiç değiştirme

Hocam açıkçası yeni bir anakart düşünmüyorum LGA1700 olduğu için i9 istedim ama sanırım hem problemli hem de i7 de beslerimsi bir sonuç aldim cevaplardan, ayrıca optimize etmedikleri surece ve yenilerini düzgün cikarmadiklari sürece Intel düşünmüyorum artık, i9 soketi aynı diye dusunmustum sadece

Hocam dedem de bu cevabi verir ama sorum bu değildi

2k kullanıyorum , i7 12700kf yetecek midir 5080 e , iyi bir işlemci midir bu düzeyler icin ?
Yeter hocam 2K için. 12700kf gayet iyi bir işlemci.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…