i7-13650hx 96 derece olması normal mi?

Ducky4S

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB 4800 Mhz
Ekran kartı
RTX 4050 140 W 6GB
Anakart
Asus
İşlemci
İntel İ7 13650HX
Bilgisayarım: ASUS ROG STRIX g16.
İşlemci: i7-13650hx
Ekran kartı: RTX 4050 140W.
15-20 dakikalık CPU stress test yaptığımda işlemci fotoğraftaki gibi derecelere çıkıyor. Anlam veremedim sıvı metal macun kullanıyorum. Armoury Crate'de GPU modu standartta ve Turbo modunda bilgisayar diğer oyunlarda da aynı şekilde FiveM'de RSM sunucusunda dereceler tavan yapıyor. Bu dereceler normal mi?

Ekran görüntüsü 2023-08-18 104434.png

13.nesil i9 da daha yüksek degerleri gördüm. Burada yazdım ama arkadaşlar yeni normalin bu oldugunu, bu derecelerde çalıştıgını söylediler.

13.nesil i9 da daha yüksek degerleri gördüm. Burada yazdım ama arkadaşlar yeni normalin bu oldugunu, bu derecelerde çalıştıgını söylediler.

Sıvı termalle bile bu derecelere geliyor. YouTube'da sıvı termal videolarına baktım bu kadar yüksek gören yok diye biliyorum. Bu sıcaklıklar CPU'ya uzun vadede zarar vermez mi?

Bir de başkalarının işlemcileri boşta 40 derecelerde çalışıyor, benimki ise 55-60'ın altına düşmüyor.

Sıvı termalle bile bu derecelere geliyor. YouTube'da sıvı termal videolarına baktım bu kadar yüksek gören yok diye biliyorum. Bu sıcaklıklar CPU'ya uzun vadede zarar vermez mi?

Bir de başkalarının işlemcileri boşta 40 derecelerde çalışıyor, benimki ise 55-60'ın altına düşmüyor.

Sıvı metali mi kastediyorsunuz?

Bende de ayni bilgisayar var Armoury Crate'den modu Turbo'ya al fan sesi biraz artiyor ama ben GoW gibi oyunlarda 95'lerdeyken 80e indirdi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı