i7 13700H RTX 4070 sistemde GTA 5 performans düşüklüğü

xScaryNight

Hectopat
Daha fazla  
RTX 4070 ekran kartım var Intel i7 13700H işlemcim var 13.nesıl 16 GB RAM GTA 5 en yüksek ayarlarda kaldırması gerekirken drop yiyorum sürekli. Ayarları normale aldığımda ise gene aynı sorun devam ediyor. Bunun sebebi nedir? Sistem çok güçlü olması lazım, daha 2 günlük cihaz ama girerken fan aşırı hızlanıp ısınmalar oluyor acaba ondan mı? Gene de normal ayarlarda drop yemeden akıcı oynatması gerekir. Sizce bunun sebebi nedir?

Cihazda termal limit var, ayrıca power limitte. Cİhazın ısınmaması veya az güç çekmesi için konulur. Limit olmasıda soğutymanın aslında yetmediğini ve bu yüzden limit konulduğunu anlatır.

Cihazda termal limit var, ayrıca power limitte. Cİhazın ısınmaması veya az güç çekmesi için konulur. Limit olmasıda soğutymanın aslında yetmediğini ve bu yüzden limit konulduğunu anlatır.

Power limit anlık FPS drobu oluşturmuyor, cihaz ısınmaması için işlemcinin kalıcı olarak performansını düşürüyor. Cihazın aniden sıcaklığı arttığında delaylı bir şekilde sıcaklık geri düşüyor limit sebebiyle.

Adam diğer oyunlarda sorun yaşamıyorum diyor. Bunlar throttle diye kelime öğrenmişler her gördükleri F/P laptopun altına yapıştırıyorlar tartışmaya değmez bile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Drop yemesinin sebebi termal limit zaten. Power limit her zaman kısıtlıyor cihazı.

Adam diğer oyunlarda sorun yaşamıyorum diyor. Bunlar throttle diye kelime öğrenmişler her gördükleri F/P laptopun altına yapıştırıyorlar tartışmaya değmez bile.
HP ve F/P
Güzel espiri idi.
GTA 5 CPU ve GPU odaklı. Bu yüzden cihaz ısınıp fan açıyor ve cihazı limitliyor (throttle olayı). İnternette cihaz ile alakalı bir sürü throttle sorunu yaşayan var. Arkadaşın ne oyunlar oynadığıını bilmiyoruz. Belki BF5 oynuyor belki NFSMW.

Drop yemesinin sebebi termal limit zaten. Power limit her zaman kısıtlıyor cihazı.

Anlatamıyorum sanırsam. Limit oynadığın oyunlarda aniden FPS drobu yaşatmıyor. EC-Power throttle oyun oynadığın esnada sıcaklığın uçmaması için oluşturulan bir limit. Marka işlemcinin %10-15'lik performansını fedakarlık ederek cihazın ısınmamasını sağlıyor. Bu dediğim durum geçici değil kalıcı. Sen oyun oynarken aniden FPS'ini düşürmeyecek. Arkadaşın durumu oyun ile alakalı hem model ile alakalı değil, kendisi de belirtmiş zaten. Her sıkıntı olduğunda markaya bağlamayın.

Adam bir de beni etiketlemiş ya. Oyun ile alakalı durumu kullandığı cihaza bağlıyor. Bir de iade et diyor utanmadan sanki adam akıllı muadili var o fiyata .

Ben Power limit kaynaklı demiyorum ancak onunda eli var bu işte. Thermal limit kaynaklı drop. Power limit kalkmaz ve bu yüzden Cinebench'de Victus 2.6K daha geride. Oyun ile alakalı ise niye Nitro 5, masaüstü cihazlarımda neden yaşamadım? GF65'i şu Victus denilen cihaza tercih ederim. 4070 diye aynı GPU'lu denki olamayabilir ancak daha ucuza 4060'lı Nitro'lar hem soğutmada, hem ekranda, hem kasa kalitesinde, hem de CPU gücünde öne geçiyor. Sen sorun yaşamasanda bu o cihazın kötü olduğu gerçeğini değiştirmez. Geçen elimdeki E1705'i buldum. Cihazda hayvan gibi soğutma var 2005 yılında çıkmasına rağmen. HP, sözde Gaming ürünleri keyfine satıyor.

Son düzenleme:

Limit nasıl FPS drobu yapmıyor? Ben cihazımda limiti kaldırmayınca çoğu işlemci tabanlı oyunda darboğaz bile yapıyor. Darboğazın nelere yol açtığını da biliyorsunuzdur zaten.

Limit nasıl FPS drobu yapmıyor? Ben cihazımda limiti kaldırmayınca çoğu işlemci tabanlı oyunda darboğaz bile yapıyor. Darboğazın nelere yol açtığını da biliyorsunuzdur zaten.
Yok anlamıyor hocam. Bellemiş kafasına HP'yi, bırakmıyor.

Arkadaşım cihaz ısınmıyor zaten limit sebebiyle, kasa ve soğutma kalitesinden bahsetmem mümkün mü ? TS Benchdeki yediği yükü oyuna nasıl yansıtabilir? Hayvan gibi soğutma var dediğin cihaz ısınmıyor mu sence? Sıvı metal bahanesiyle ısınan model öne sürüyor Acer soğutma kalitesinden bahsetme bence o söylediğin cihazın.

O hocam diye etiketlediğin insanlar bile diyor bunu, göz atabilirsin bence.

Sıvı metal olduğu için öyle soğuk kalıyor zaten. Normal macun olsaydı önermezdim. Kasa ve soğutmaymış. Limit olmasa -Nitro'lardaki gibi- o cihaz rahat 100 dereceyi görür. Takmışsın kafana HP'yi, ölene kadar da savunacaksın. Benchmark'ta yediği fark cihazı tam gücünde kullanamamasına yol açacak. Ayrıca dandik soğutması ve limiti nedeniyle sınıra yaklaınca ikide bir güç ve hız indiriecek bu da drop yaşamasına neden olacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…