i7 13700K vs R5 7600X

İntel 13700K çekirdek sayısı vs. bakımından bariz daha iyi bir seçim. Bildiğim kadarıyla Intel K serisi işlemciyi B serisi anakartta kullanmanın tek sıkıntısı işlemciye OC yapamamak. Kaldı ki zaten bu seviyede işlemciler zaten sınırda çalışma frekansı açısından. Fazladan 3-5 FPS için pahalı Z serisi anakart ve OC sebebiyle pahalı işlemci soğutucusu alacağına aradaki fiyat farkıyla daha iyi ekran kartı alırsan oyunlarda FPS kazancın çok çok fazla olur.

dediğiniz gibi de mantıklı hocam, bir şey daha merak ediyorum internetten baktiğım bazı testlerde valorant csgo gibi oyunlarda amd daha iyi gibi gözüküyor bunun sebebi nedir?

dediğiniz gibi de mantıklı hocam, bir şey daha merak ediyorum internetten baktiğım bazı testlerde valorant csgo gibi oyunlarda amd daha iyi gibi gözüküyor bunun sebebi nedir?
Genel olarak marka değil de işlemci işlemci karşılaştırılsa daha iyi olur. Bir de her oyun motoru vs. farklı olduğundan her işlemci her oyunda farklı performans gösterir. Şuna da dikkat edilmeli bu arada:
Bahsedilen işlemciler CS-GO gibi oyunların altından rahatlıkla kalkar. Birbirine denk işlemciler bu tür hafif oyunlarda alacağın FPS farklarını hissetmezsin bile. Atıyorum 240 HZ monitörde 350 FPS alsan ne olur 450 FPS alsan ne olur. Çok çok ultra refleksli dünya çapında oyuncuların işi bence bu.

o zaman dediginize gore 13700k daha mantikli, tamamdir iade etmeyecegim islemcimi elimde 2 tane ddr4 ram var 8gb 3200mhz onlarla beraber kullanmayi düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…