i7-13700KF - Intel Arc A770 sistem nasıl?

Bütçe
30.000

İsimsiz_X10

Decapat
Arkadaşlar ben bir bilgisayar topladım asıl amacım tasarım ( autocad, catia, adobe programları vesaire ) ama sık sık oyun da oynarım.

Eski kullandığım kasayı kullanmaya devam edeğim, eski kullandığım power supply kullanacağım 750w, ssd henüz tam karar veremedim şimdilik stok fan kullanacağım sonra sıvı soğutma kullanacağım. Sizden ricam topladığım sistem hakkında görüşleriniz ve ssd, sıvı sığutma ve kulak üstü kulaklık önerisi.

Anakart: Asus ROG Strix B760-F Gaming WiFi LGA 1700 Soket Anakart
İşlemci: Intel Core i7-13700KF (BX8071513700KF)
ekran kartı: Intel Arc A770 (21P01J00BA)
ram: Kingston Fury Beast 64 GB 5200 MHz DDR5 Ram (KF552C40BBK2-64)

NVIDIA tercih edin Intel ekran kartı konusunda iyi değil bu aralar.

Tabii bu bütçeye RTX 4070 Ti toplanıyor tek tek @messinicocugu hocama bırakıyorum.

Intel'in yeni yeni dahili grafik kartı üretmeye başladığının farkındayım lakin şimdilik bana uygun geldi, ama eğer kullanımı hoşuma gitmezse ileride dediğiniz gibi NVIDIA'nın 4070 Ti ürününü alabilirim.

Önerdiğiniz sistem hoşuma gitmedi çünkü sistemde asıl amacım ileriye yönelik yükseltebileceğim sistem toplamak. Anakartın bu yüzden 1700 pin ve DDR5 desteklemesine dikkat ettim. Yorumunuz için teşekkürler.

Şuan intel ekran kartına para vermek parayı çöpe atmaktan başka bir şey değil. İlerde satsan satamazsın. Driver, yazılım vs tam oturmamış. Diğer seçeneklere yönelmek daha mantıklı olacaktır.

Arkadaşa katiliyorum.

Ayrıca ileriye yönelik 1700 soketli sistem toplamakta doğru değil. O soket 13. nesil ile ömrünü dolduruyor. AM5 soketli bir sistem toplaman daha doğru olacaktır.

Mesela şöyle bir sistemi değerlendirebilirsin. Sinerji Louis

Son düzenleme:
30K böyle birşey toplanabilir.

Bir sorum var After Effects Adobe programları için 30.000 TL Intel, AMD'ya da MacBook hangisi daha iyi olur.

Ayrıca ben grafik tasarım konularında Intel daha iyi diye biliyorum yanlışsam düzeltin. Bu yüzden Intel için uğraşmıştım.

Oyun oynarım diye yazdım ama asıl amacım iş bunu göz önüne alırsanız iyi olur.

Son düzenleme:
Çok dengeli gerçekten. Bütçenin 21.000 TL sini ekran kartına verip 9.000 ile kalan parçaları dizmek. Nerden baksan denge. 12400 ile 4070 Ti besleyeceksin öyle mi
6750 düşük kalmış bu bütçede.
Ne olabilir mesela. ?
Grafik tasarım için MAC daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…