i7 13700KF RTX 4070 Ti sistemde görüntü gelmiyor

Stnyx

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, sayın Technopat okurları bilgisayarımda olan hatadan sizlere bahsetmek isterim.

Bilgisayarım ilk başta çalışıyor görüntü gelmiyor. Ekran kartındaki kırmızı ışık yanıyor; anakart üstündeki DRAM; sarı yanıyor ve sonrasında bir anda CPU kırmızı yanıyor ve kapanıyor. (BIOS güncellemesini yapmış bulunmaktayım.)

Anakart: Z690 MSI MAG Z690 Tomahawk Wi-Fi DDR5.
İşlemci: Intel Core i7-13700KF 5.4 GHz.
Sıvı soğutma: Arctic Liquid Freezer 360.
Kasa: Corsair iCUE 5000X RGB kasa.
Ekran kartı: ASUS TUF 4070 Ti.
RAM: HyperX Fury 2x16 DDR5.
GÜÇ KAYNAĞI: Cooler Master MWE 850 GOLD-V2, 80 Plus Altın

Görüntülerde buradadır.

Dosya Ekleri

• 20230415_005919.jpg
    20230415_005919.jpg
    84,4 KB · Görüntüleme: 70
  • 20230415_005823.jpg
    20230415_005823.jpg
    308,8 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleme:
Öncelikle ekran kartından yanan ışık, gücün yetersiz olduğundan gibi duruyor. Ancak bağlantıların doğru olduğunuzdan eminseniz ve herşey sorunsuzsa BIOS güncelleme deneyin.

Merhaba, sayın Technopat okurları bilgisayarımda olan hatadan sizlere bahsetmek isterim.

Bilgisayarım ilk başta çalışıyor görüntü gelmiyor. Ekran kartındaki kırmızı ışık yanıyor; anakart üstündeki DRAM; sarı yanıyor ve sonrasında bir anda CPU kırmızı yanıyor ve kapanıyor.

Anakart: Z690 MSI MAG Z690 Tomahawk Wi-Fi DDR5.
İşlemci: Intel Core i7-13700KF 5.4 GHz.
Sıvı soğutma: Arctic Liquid Freezer 360.
Kasa: Corsair iCUE 5000X RGB kasa.
Ekran kartı: ASUS TUF 4070 Ti.
RAM: HyperX Fury 2x16 DDR5.

Görüntülerde buradadır.

BIOS güncellemesi yap anakart ve işlemcimiz aynı sitesinden güncel BIOS'u indir veya sadece işlemci için istiyorsan sadece o BIOS güncellemesi de var ama tavsiyem komple günceli. Flash BIOS USB yuvasına tak ve sadece flash BIOS butonuna bas ortalama 2 dk sürüyor sonra işlem bitince yeniden başlayacak sonra açılınca görüntü gelmesi gerek aynı sorunu yaşadım güncelleme yaptım düzeldi.

Flaşa biosu yazmak çok basit video eksi sitede.

BIOS Update yaptım ancak hâlâ aynı durumda. Kendisini açıyor sonra 5 dk sonra kapatıyor ve bir daha açılmıyor. 30 dakika kadar da bekledim anca hiçbir şekilde bir çözüm oluşturmadı.

Kartınızın güç bağlantısı doğru yapılmamış görünüyor. Kartınız güç almıyor. Işık beyaz ya da yeşil yanması gerekli. PSU'da da sorun olabilme ihtimalini düşünmek gerek DRAM ve CPU ledinden dolayı.

Ekleme: Sanırım yeni modellerde bağlantı düzgün yapılınca ışık hiç yanmıyor yani kartınızda kırmızı ışık olmaması gerek sadece.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı