i7-13700KF sistem parça uyumu

kwAhjs

Kilopat
Arkadaşlar elimde olan parçalar şu şekilde;

Corsair 2x8 CL 16 3600MHz RAM.
Gigabyte RTX 3060.
Samsung 980 Pro 1 TB.
NZXT Kraken X73 360mm.

Ben bu parçaları i7-13700KF ve ASUS ROG B660-A DDR4 ile kullanmayı düşünüyorum.

İşlemciden tam performans alabilir miyim? RAM'ler yetersiz kalır mı? Anakart ile arasında uyumsuzluk olur mu?

Eğer yok çok dengesiz olur diyorsanız Ryzen 7 5800x3D ve ASUS ROG B550 almayı düşünüyorum.

Yardımcı olabilecek var mı?

Sistem güzel de o işlemciye ddr4 bilemiyorum onun dışında 3060 fena değil 3070+ olsa daha iyi olurdu ama yine de sıkıntı olmaz onun dışında herşey güzel gibi gözüküyor 360mm soğutur diye düşünüyorum.Bu arada hocam bios update yapmanız gerekli.Bios flashback anakartınızda bulunuyor o tuşa basarak update yapabilirsiniz.https://www.youtube.com/watch?v=FPyElZcsW6o şu videoya bakarak yapabilirsiniz.

Vatan Bilgisayarda çalışan bir arkadaşım i7-13700kf yi ddr4 de tam performans alamazsın bi araştır yinede demişti, o yüzden mağdur olmamak adına sordum.

Bi sıkıntı yaşatmıyacaksa böyle topluyorum.

yani tam performans alamazsanız değil daha az performans alırsınız çünkü o işlemci ddr4 için yapılmış bi işlemci değil.

Bios update araştırdım FlashBack ile yapıcam USB hazır şekilde bekliyor hocam.

yani tam performans alamazsanız değil daha az performans alırsınız çünkü o işlemci ddr4 için yapılmış bi işlemci değil.

Ama Ryzen 5 5800x3d den daha iyi olur değilmi?

Bios update araştırdım FlashBack ile yapıcam USB hazır şekilde bekliyor hocam.

Ama Ryzen 5 5800x3d den daha iyi olur değilmi?
5800x3D ve giriş seviyesi bir B550 anakart ile neredeyse yarı yarıya denk gelecektir fiyat olarak ve oyunlarda neredeyse aynı performansı alacaksın. Unutma 13.nesil işlemci almak ölü yatırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…