i7 13700KF sıvı soğutma ile 90 dereceyi görüyor

Noctua nh-d15 ve thermalright contact frame siparişi verdim 2 hafta sonra ulaşacaklar. Umarım çözülür. Şu anda undervolt açık/kapalı fark etmeksizin (ki undervolt ile sıcaklık cidden 90'ı geçmiyor) açtığım her oyun birkaç dakika içinde hata vermeden kapanıyor. Aynı şeyi Unreal Engine'de yaşamıyorum neyse ki. Onun için de format atacağım.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. 2 hafta sonra sonucu yazarım ihtiyacı olan olursa diye.
 
Selamlar, siparişiniz ulaştığında deneyimlerinizi bizimle de paylaşabilir misiniz ben de aynı sorundan baya muzdaribim.
 
Cinebench23 testi başarısız oluyor mu?Undervolttan sonra.Eğer olmuyorsa oyunlardan atmaması lazım. 10 dakikalık testten bahsediyorum.Eğer cinebench uyarı veriyorsa yada mavi ekran geliyorsa işlemciniz yaptığınız undervoltu kaldırmıyor demektir.
 
Sebebini anlamadım. Undervolt yaptıktan sonra olmaya başladı ama undervolt ayarlarını sıfırladım hatta bios'u komple default hale getirdim yine de olmaya devam ediyor.

Update 1: Thermalright contact frame elime ulaştır ve taktım ancak bir faydasını görmedim. Birkaç güne soğutucu gelecek tekrar güncelleyeceğim.
 
Son düzenleme:
Açıkcası undervolt yaptıktan sonra oyunlardan atılmanız garip özellikle ayarları sıfırladıktan sonrada devam etmesi garip o yüzden bir fikrim yok. Sorunun unvervolt kaynaklı olduğunu düşünmüyorum farklı bir şeyler vardır bu konu üzerinden de size yardımcı olmam çok zor çünkü mesajlarımız arasında saatler günler var yada fark edemiyoruz. Bios ayarlarını falan görmem lazım anlık olarak.
 
Update 2: Noctua'yı taktım. 2. fan sığmadı ramden dolayı tek fanlı çalıştırıyorum ve thermal throttle falan kalmadı.. Cinebench multi-core testinde throttle yaptı fakat FIFA'da 65, Cyberpunk'ta 73 ortalama civarı aldım. Max 80'i bile geçmiyor. Üstelik aşırı sessiz. Herkese tavsiyemdir.
 
Oyundan atma ve pc kapanma durumu nasıl?
 
Oyundan atma ve pc kapanma durumu nasıl?
iki gün önce henüz noctua gelmemişken fifa açayım dedim belki kendi kendine geçmiştir diye. üst üste iki maç attım atma veya kapanma olmadı, sanırım atma sorunu zamanla geçmiş çünkü o zamandan beri oyun açmadım. ama aynı ısınma problemi devam ettiği için ikinci maçtan sonra bıraktım. bugün noctua taktıktan sonra zaten ne ısınma ne atma herhangi bir problem kalmadı.

yardımcı olan/olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim. sorunum noctua ile çözüldü.
 

Soğutucu çok önemli bir parça alırken mutlaka internetten testlerine bakın. PC'yi nereden aldınız bilmiyorum ama Vatan Bilgisayar İtopya gibi yerler genelde en kötü soğutucuları öneriyorlar. Ya anlaşmaları var ya da stok eritmeye çalışıyorlar. Noctua önermeme sebebi mi zaten yazmıştım belki kasaya sığmaz ya da RAM'lere çarpar diye ki öyle olmuş. Yaz ayı geldiğinde muhtemelen o ikinci fana ihtiyaç duyacağınızı düşünüyorum umarım halledersiniz bir şekilde.
 
olmadı full tower kasaya geçerim yazın. bilgisayarı kendim toplamıştım soğutucu için yeterli araştırmayı yapmamışım. teşekkür ederim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…