i7 14700K 97 derece işlemci sıcaklığı problem mi?

ozzan350

Hectopat
Selamlar dostlar. Ben videographer bir kardeşinizim. Kısa süre önce 2. el olarak yazılımcı bir arkadaştan bir sistem satın aldım. After Effects'i çok yoğun kullanan bir videographer'ım ben ve işlemcim çalışırken ve render alma sırasında ara ara çok yüksek sıcaklıklara çıkıyor. Görselini ekledim. En fazla 1-2 dakika bu sıcaklıklarda geziyor, sonra düşüyor geri çıkıyor vs. böyle bir problemim var, sizce sorun mu var normal mi?

Intel Core i7-14700K 3.40GHz 20 cekırdek 28MB.
Arctic Liquid Freezer II 360 ARGB işlemci sıvı soğutucu.
Dark maxima V30 dkchmaxv30 4 ARGB fanlı ATX oyuncu kasası.

Termal macunu 1 ay önce yeniledim, Zalman ZM-STC10

İşlemci sıcaklığını sınırlama gibi bir özellik vs tavsiyeleriniz nelerdir? Her türlü tavsiyeye açığım yoksa çok memnun olmama rağmen sistemi satacağım ve MacBook'a geçeceğim.
Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

after effects render işlemci 97 derece .png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam emin değilim bende, sürekli bu sıcaklıklarda geziyorsa sorun olur.

Sürekli bu sıcaklıklarda gezmiyor, 1-2 dakika bu sıcaklıklara çıkıyor sonra geri iniyor. Bunlar zaten sadece render alırken ve fazla efekt kullandığımda çalışırken vs oluyor. Genel olarak oyunlarda vs en fazla 80-85 civarlarında geziyor. Bu ısınma problemi daha çok After Effects'de çalışırken oluşuyor.

Sürekli bu sıcaklıklarda gezmiyor, 1-2 dakika bu sıcaklıklara çıkıyor sonra geri iniyor. Bunlar zaten sadece render alırken ve fazla efekt kullandığımda çalışırken vs oluyor. Genel olarak oyunlarda vs en fazla 80-85 civarlarında geziyor. Bu ısınma problemi daha çok After Effects'de çalışırken oluşuyor.

Kullandığınız termal macunun linkini atabilir misiniz? Oyunlarda 80-85 derecelerde gezmesi normal ama render için tam emin olamadım. Sizde zaten soğutucunun tam oturduğundan eminsiniz. Belki macun kalitesizdir.

Kullandığınız termal macunun linkini atabilir misiniz? Oyunlarda 80-85 derecelerde gezmesi normal ama render için tam emin olamadım. Sizde zaten soğutucunun tam oturduğundan eminsiniz. Belki macun kalitesizdir.

Vatan Bilgisayar'da çalışan arkadaşlar orta segmentin en iyisi bu çok rahat işinizi görür dediler bende o yüzden almıştım bunu.

Sorun devam ediyor ve beni endişelendirmeye başladı. Renderlarda sıcaklık 95'lere çıkıyor... İşlemci kronik sorun vb bir şey mi? Sıvı soğutucuda mı problem olabilir ya da kasa hava akışı mı kötü olabilir?
Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı