i7 14700K işlemcim var. MSI MAG CoreLiquid M360 sıvı soğutmam mevcut. Fakat sanki soğutması yeterli değil gibi. Tam yük çalıştığında 90 100 derecelere ulaşıyor, sorun varsa nasıl anlayabilirim?
Eğer overclock varsa voltaj düşürmeniz ya da baştan sona daha stabilize etmeniz gerekir, lakin overclock yok ise kaliteli bir macun kullanmanız ve LGA 1700 bracket kullanmanı öneririm, bir diğer husus ise BIOS kısmından fan ayar kısmından PWM moda geçmen ve full Speed tarzı ya da manuel olarak değerler ile RPM ayarlaman gerekli.
Eğer overclock varsa voltaj düşürmeniz ya da baştan sona daha stabilize etmeniz gerekir, lakin overclock yok ise kaliteli bir macun kullanmanız ve LGA 1700 bracket kullanmanı öneririm, bir diğer husus ise BIOS kısmından fan ayar kısmından PWM moda geçmen ve full Speed tarzı ya da manuel olarak değerler ile RPM ayarlaman gerekli.
Pompa anakartta hangi pin kısmına takılı? Bazı anakartlarda AiO'ya da pump girişi olmayabiliyor. Bu girişlere taktıysanız düzgün çalışması gerekir zaten. Ama eğer ki SYS-fan girişine taktıysanız bazı ayarlar yapmanız gerekiyor. BIOS'unuz üzerinden pompa devir hızını full Speed'e alıp o şekilde deneyin. Aynı şekilde CPU-fan girişine takanlar da var pek tavsiye etmem.
Pump kısmına takılı fakat pump girişi 3 pinlik bu sıvı sogutucunun. Acaba diğer sıvı sogutuculara kıyasla düşük bir devir mi var sistemde? Cok hakim değilim.
Akıllı modundan çıkarıp manual yapıp full speed e alıp dener misin? Şimdi bende de sıvı soğutma var. Ve pump rpm'ini auto da bırakmıştım. Bir gün anakart kendi kendine 0 rpm de çalıştırıyordu ve işlemcim aşırı ısınmadan dolayı pc kendini kapatmıştı. Daha sonra manuel yapıp full speed e çektim sorunum düzeldi. Sen de bir denersen düzelir büyük ihtimalle.
Pump kısmına takılı fakat pump girişi 3 pinlik bu sıvı sogutucunun. Acaba diğer sıvı sogutuculara kıyasla düşük bir devir mi var sistemde? Cok hakim değilim.
3000rpm pompa devri yüksek bir oran. Pompa devri bu seviyelerdeyken sıcaklığın bu kadar yüksek olmaması lazım. Pompa pininin doğru yere takılı olduğundan emin misin? Yanlışlıkla fan girişini pump a takmış olmayasınız. Onu bir kontrol edin. Ama dediğim gibi sen bir auto moddan çıkarıp full speed'e alıp bir dene.
Akıllı modundan çıkarıp manual yapıp full speed e alıp dener misin? Şimdi bende de sıvı soğutma var. Ve pump rpm'ini auto da bırakmıştım. Bir gün anakart kendi kendine 0 rpm de çalıştırıyordu ve işlemcim aşırı ısınmadan dolayı pc kendini kapatmıştı. Daha sonra manuel yapıp full speed e çektim sorunum düzeldi. Sen de bir denersen düzelir büyük ihtimalle.
3000rpm pompa devri yüksek bir oran. Pompa devri bu seviyelerdeyken sıcaklığın bu kadar yüksek olmaması lazım. Ama dediğim gibi sen bi auto moddan çıkarıp full speed'e alıp bir dene.
pumpın en yüksek deviri 3100 hocam, ekstra cıkmıyor. Ayrıca akıllı modda da kendim ayarladım zaten en yükseğe almıştım. Enteresan bir sorun var çözemedim
pumpın en yüksek deviri 3100 hocam, ekstra cıkmıyor. Ayrıca akıllı modda da kendim ayarladım zaten en yükseğe almıştım. Enteresan bir sorun var çözemedim
Pompa kablosunun pump'a takıldığından eminsin ama değil mi? Fan'ı pump girişine takmış olmayasın? Sen bence bir kontrol et, bu normal bir sıcaklık değil çünkü.
Bende bir karşılaştırma videosu göremedim. Ama aşağı yukarı aynı değerleri verirler diye düşünüyorum 4-5 derece fark anca olur. Bu durumda yapmanız gereken @goktug blgrc dediği gibi braket ve daha kaliteli bir macun alabilrsiniz. İşlemciyi ufak bir limitleme yapmanız daha iyi olacaktır. Gördüğüm kadarıyla alan çoğu kişi limitli kullanıyor.
Aynı işlemciyi DeepCool LT720 ile kullanıyorum ayrıca Thermalright braket aldım tam yükte 100 dereceyi görmesi gayet normal undervolt yapılmadığı zaman işlemci 160Wlara çıkabiliyor.