Çözüldü i7 14700K ile MSI MAG CoreLiquid M360 kullanılınca 100 derece oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
i7 14700K işlemcim var. MSI MAG CoreLiquid M360 sıvı soğutmam mevcut. Fakat sanki soğutması yeterli değil gibi. Tam yük çalıştığında 90 100 derecelere ulaşıyor, sorun varsa nasıl anlayabilirim?

Çözüm
Eğer overclock varsa voltaj düşürmeniz ya da baştan sona daha stabilize etmeniz gerekir, lakin overclock yok ise kaliteli bir macun kullanmanız ve LGA 1700 bracket kullanmanı öneririm, bir diğer husus ise BIOS kısmından fan ayar kısmından PWM moda geçmen ve full Speed tarzı ya da manuel olarak değerler ile RPM ayarlaman gerekli.
bu da anakart arkasındaki plastik braket, sıvı sogutucu ıcerısınden cıkan lga1700 pin için

Aynı işlemciyi DeepCool LT720 ile kullanıyorum ayrıca Thermalright braket aldım tam yükte 100 dereceyi görmesi gayet normal undervolt yapılmadığı zaman işlemci 160Wlara çıkabiliyor.
undervolt yapmak yararlı mı peki ? ayrıca tam olarak nasıl yapılması gerektiğine dair bir video vs. varsa paylaşmanı isterim. Eğer ki benimde işime yarayacaksa yapmak isterim.

Hocam zaten montajda sorun yok gibi görünüyor. Pompa zaten 3K rmp çalışıyor.
belki braket alınıp kaliteli bir macun ile bir kaç derece daha düşürülebilir mantıklı geldi banada.

Hocam zaten montajda sorun yok gibi görünüyor. Pompa zaten 3K rmp çalışıyor.
Taktığı eğer ki pump ucu değilse, soğutucunun fan giriş pim i ise 3k rpm de çalışan soğutucunun fanları olabilir. Eğer ki cpu fan kısmına pompayı taktıysa düzgün bir devirde çalışmıyor olabilir ondan öyle söyledim. Sonuçta 100 derecelerden bahsediyoruz. Pompanın düzgün bir şekilde çalışmasıyla böyle bir ısının meydana gelmesi mümkün değil.

Hocam aldığınız değer gayet normal aynı işlemciyi 1 senedir kullanıyorum çok üst seviye hava akışına sahip bir kasanız ve 420mm sıvı soğutmanız yoksa işlemciyi tam yükte 100 derecelerin altına inmesini sağlayamazsınız tek çare undervolt.

benim önerebileceğim son seçenek pump ucunu başka bir pin girişine takıp deneyin. Açıkçası ben hala pump ucunun cpu fan girişine takılı, soğutucunun fanlarının da pump girişinde takılı olduğunu düşünüyorum. Fotoğrafta da bir şey gözükmüyor. Önemli olan soğutucudan çıkan kablo uçlarının doğru yerlere takılı olup olmadığı.

Yeniden kontrol ettim, girişler doğru, çünkü sistem üzerinde CPU fan ayarlarını değiştirdiğimde, fanların çalışma hızlarının değiştiğini görebiliyorum.

Hocam aynı işlemciyi stok ayarlarda 70 derecede zor tutuyorum zaman zaman termal kısma yaşıyorum çekirlekler hız düşürerek 5.3GHz değerlerine düşüyor MSI-Z790 DDR5 bir sisteme sahibim undervolt OC işlerinden anlıyorsansız bir yardımcı olur musunuz?

dediğim gibi eğer örnek olarak nasıl yapıldığına dair bir video mevcutsa göndermenizi rica ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…