RAM konusunu biraz daha araştırın, maalesef uzmanlığım olmadığından çok yardımcı olamayacağım. Sistemin geri kalanını belirledikten sonra forumun ilgili kategorisinde RAM'ler için tekrar konu açmanızı öneririm çünkü öncelikle, fiyatına da bağlı olmakla beraber, MHz değeri düşük (5600) ve CL gecikme değeri yüksek (CL40). MHz'i yüksek, CL'i düşük DDR5 modellere bakmanız daha iyi olur. Ayrıca Intel işlemci kullanacak olmanıza rağmen özellikle AMD işlemciler için optimize hale getirilmiş -AMD- EXPO isim takılı bir ürün seçmişsiniz. EXPO takısındansa Intel işlemcilerle daha optimize çalışması için ayarlamalar yapılmış olan Intel XMP veya sadece XMP isim takılı RAM modelleri veya hiç isim takısız ve her iki isim takısına da sahip modeller de olur, onlara yönelebilirsiniz. Ancak tek başına AMD için optimize edildiğine işaret eden sadece EXPO isim takılı ürün almanız, Intel işlemci kullanacağınız için gereksiz olur.
RAM'ler için ayrıca anakartı belirledikten sonra anakartın modeli Google yazın, mesela örnek verelim konudaki anakartı seçtiniz yani MSI MB Pro Z790-A, firmanın bu model için açtığı internet sayfasına girin, Support'a tıklayın, compatibility'e tıklayın, Memory'e tıklayın ve çıkan listede arama butonunun da yardımı ile almak istediğiniz işlemcinin kodunu, mesela almanızı tavsiye etmiyorum ama konudaki RAM'lerinizin kodu "CMK32GX5M2B5600Z40", sitesinden uyumluluğunu aratın. Sanırım her zaman sonuç çıkamaması uyumsuz olduğu anlamına gelmiyor ancak en azından firmanın o anakartı o RAM'le test etmediği/denemediğini gösteriyor. Yani ben oraya da bakıyorum ve bir test result çıkıyorsa daha iyi hissediyorum.
RAM'ler için, işin ayartısını, piyasayı, kullanılan çipini falan bilmeyerek o anakartın sitesinde de kontrol edince kodu çıkan
şu modeli düşünebilirsiniz. Ancak tekrar hatırlatayım, bildiğim bir konu değil. O yüzden RAM'leri ilgili kategoride tekrar konu açmanızı tavsiye ederim.