i7 14700K ve RTX 4060 Ti sistem parçalarına elektrik gitmiyor

Kyhrae

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Intel Core i7 14700K 3.40 Ghz 20 Çekirdek 33MB 1700p 10nm
Ekran Kartı: PALIT Nvidia Geforce RTX4060Ti Jetstream 16GB 128Bit
Anakart: Asrock B760M PG Lightning Intel B760 7200 MHz (OC) DDR5
RAM: G.Skill Trident Z5 RGB Beyaz 32 GB (2x16) 6400 MHz DDR5 CL32
Power Supply: Thermaltake Smart Serisi Bx1 750W 80+ Bronze
Depolama: Samsung 980 PRO NVMe M.2, 1 TB SSD, 7.000 MB/sn Okuma, 5.100 MB/sn Yazma
Kasa: Dragos WarFire 7x Argb Fan USB 3.0
Meslek
Yayıncı & Sosyal Medya İçerik Üretici
ASRock B760M PG LIGHTNING anakarta i7 14700K, DDR5 6400MHz 32 RAM, Samsung 980 Pro NVMe M.2, 1 TB SSD, 7.000 MB/sn okuma, 5.100 MB/sn yazması olan bir SSD var ve Palit RTX4060 Ti 16 GB ekran kartı satın aldım.

Tüm parçaları doğruca birleştirdikten sonra, kasaya gücü verdiğimde bazen monitöre görüntü veriyor bazen vermiyor, sorunu anlamadım tam olarak. BIOS açıldığında baktığım zaman M.2 SSD'yi tanımıyordu. Başka her şey yazılmıştı ve anakartta BIOS ve VGA isimli LED'ler kırmızı şekilde yanıyordu stabil şekilde. Sonra görüntü de gelmemeye başladı ama cihazları tanıyor ve çalışıyor gibi gözüküyor sadece kırmızı ışık hata kodları aynı.

Sorunu çözüp görüntü alabilmek için ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 750W yeterli.
Hocam güç verince fanlar dönüyor mu?

Hocam fanları dönüyor, ben size olayı baştan da anlatayım. PC'yi topladık açtık ekran geldi BIOS geldi hem ekran kartı hem anakarttan görüntü alabildik, M.2 hariç her şeyi gördü, dedik ki PC'yi taşıyalım odaya internet falan var BIOS falan güncelleyelim. Çok yumuşak ve zarar vermeden taşıdık ve açtık görüntü gelmedi. Anakarta taktık HDMI'ı ve görüntü geldi, aha dedik çok iyi ama GPU görmüyor herhalde driver falan lazım ondan görmedi. Fakat bu esnada CPU fanı da GPU fanları da çalışıyor. Güncelledik açıldı kapandı açıldı kapandı sonra yanmaya başladı fanlar falan bayağı bekledik ışık vardı klavye farede ama ekran gelmedi, aç kapa yaptık PC'yi yine ekran gelmedi. Şu anda ekran hiçbir türlü alamıyoruz PC açılıyor ışıklar yanıyor CPU ve GPU fanları çalışıyor mouse klavye ışık alıyor ama ekran alamıyoruz. Aldığımızda da M.2'yi görmüyordu. En başından beri anakarttaki boot, VGA, DRAM ışıkları yanıyor sürekli. Sonra birkaç kez tornavida yardımıyla manuel reset attık anakarta yine düzelmedi. Aynı şekilde duruyor şu an.

Hocam GPU ve M.2'yi çıkarın. HDMI anakarta bağlayın. Görüntüyü kontrol edin.

Hocam siz yine bir bilene danışın mutlaka. Umarım ciddi bir sıkıntı yoktur.

Son düzenleme:
Hocam GPU ve M.2'yi çıkarın. HDMI anakarta bağlayın. Görüntüyü kontrol edin.

Hocam siz yine bir bilene danışın mutlaka. Umarım ciddi bir sıkıntı yoktur.

Hocam bir bilgisayarcıya sordum adam 500'e bakarım dedi, soygun resmen. :d

Hocam, kendi kendine düzeldi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı