i7-14700K yüksek voltaj nedeni ile bozulması garanti kapsamına girer mi?

yiğit büber

Decapat
Şimdi bende RX 9070 XT ve i7-14700K bileşenli bir sistem var. Oyunlarda drop yiyordum ve bir süre böyle devam etti, sonradan PC kendi kendine kapanmaya başladı. Daha sonra genel olarak yorumları iyi bir PC tamircisine götürdüm. En başta anakart ve ekran kartı VRAM'inde arıza olduğu söylendi ve bir iki BIOS'la alakalı bir şeyler söylendi. Sonra ortalama 20 gün geçti, "bilgisayarınızı tamir ettik ama işlemciniz de bozulmuş" dedi, "başka işlemciyle denediğimizde bir sorun olmuyor, PC yüksek voltaj nedeniyle bozulmuş" dedi ve "işlemci tamiri yapamıyoruz" dedi. Şimdi bu işlemci İncehesap mağazasından alındı ve işlemcinin 5 yıl garantisi var ve daha 2 yıl oldu alınalı. Şimdi bu işlemci garantiye girer mi? Çünkü özellikle 13 ve 14. nesil işlemcilerde bozulma sorunu oluyormuş.

Şimdi bende RX 9070 XT ve i7-14700K bileşenli bir sistem var. Oyunlarda drop yiyordum ve bir süre böyle devam etti, sonradan PC kendi kendine kapanmaya başladı. Daha sonra genel olarak yorumları iyi bir PC tamircisine götürdüm. En başta anakart ve ekran kartı VRAM'inde arıza olduğu söylendi ve bir iki BIOS'la alakalı bir şeyler söylendi. Sonra ortalama 20 gün geçti, "bilgisayarınızı tamir ettik ama işlemciniz de bozulmuş" dedi, "başka işlemciyle denediğimizde bir sorun olmuyor, PC yüksek voltaj nedeniyle bozulmuş" dedi ve "işlemci tamiri yapamıyoruz" dedi. Şimdi bu işlemci İncehesap mağazasından alındı ve işlemcinin 5 yıl garantisi var ve daha 2 yıl oldu alınalı. Şimdi bu işlemci garantiye girer mi? Çünkü özellikle 13 ve 14. nesil işlemcilerde bozulma sorunu oluyormuş.
eğer sorun gerçekten elektrik arızasıysa garanti dışında kalıyor.. ama yine de şansını dene.

PC tamircisine götürmeniz garantiyi bozar. Elbette bundan karşı tarafı haberdar ettiyseniz...
CPU yu kendi markasına ait servise / firmaya inceletip sonuç almanız gerekir.
Eğer size Ürün kaynaklı derlerse değiştirilir. Yok voltaj derlerse; geçmiş olsun...

Sahip olduğunuz işlemci "gizli ayıp"a sahip olan bir işlemci. Bununla ilgili bir çok teknik rapor çıkarılarak global alanda bilinen bir sorunu mevcut. İşlemciniz garantiye girer, eğer kabul etmezlerse THH yoluyla ilgili belgeler ve raporları eklediğiniz ve bu gizli ayıbı savunduğunuz sürece rahatlıkla değişimini gerçekleştirebilirsiniz.

Ancak pc tamircisine götürmemeniz gerekirdi. Bu işlemden bahsetmeden garanti işleminizi başlatmanızı öneririm.

PC tamircisine götürmeniz garantiyi bozar. Elbette bundan karşı tarafı haberdar ettiyseniz...
CPU'yu kendi markasına ait servise / firmaya inceletip sonuç almanız gerekir.
Eğer size ürün kaynaklı derlerse değiştirilir. Yok voltaj derlerse; geçmiş olsun...

Yok karşı tarafa haber etmedim teşekkürler bilgi için.

Sahip olduğunuz işlemci "gizli ayıp"a sahip olan bir işlemci. Bununla ilgili birçok teknik rapor çıkarılarak global alanda bilinen bir sorunu mevcut. İşlemciniz garantiye girer, eğer kabul etmezlerse THH yoluyla ilgili belgeler ve raporları eklediğiniz ve bu gizli ayıbı savunduğunuz sürece rahatlıkla değişimini gerçekleştirebilirsiniz.

Ancak PC tamircisine götürmemeniz gerekirdi. Bu işlemden bahsetmeden garanti işleminizi başlatmanızı öneririm.

Yok karşı tarafa bu konu hakkında bilgi vermedim teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı