i7-14700KF ve MSI RTX 3060 sistem darboğaz yapar mı?

goktug blgrc

Hectopat
Elimde bulunan MSI 3060 Z Trio var, ve bu ekran kartının yanına işlemci i7 14700KF, anakart olarak da Z790-A anakart alacağım sadece Steam PUBG oynuyorum RAM olarak da 8x2 CL14 3800 MHz Patriot Viper ile devam etmeyi düşünüyorum. Sorum şu i7 14700KF ve MSI 3060 Z Trio ile darboğaz yer miyim yesem bile çok fazla bir fark yaratır mı?
Bir ikinici sorum ise i9 12900K ile i7 14700KF arasında çokça bir fark var mı? Şimdiden teşekkürler saygılar.

Darboğaz yemezsin, darboğaz işlemcinin ekran kartını besleyememesine deniyor. O işlemcinin o ekran kartı karşısında sorun yaşamasi mümkün değil.İkinci soru hakkında çok bilgim yok ama i7 14700KF, i9 12900K’dan daha güçlü bir işlemci diye biliyorum. Gözle görülür derecede olabilir. Daha bilgili arkadaşlar cevap yazabilir bu işlemci konusunda.

Elimde bulunan MSI 3060 Z Trio var, ve bu ekran kartının yanına işlemci i7 14700KF, anakart olarak da Z790-A anakart alacağım sadece Steam PUBG oynuyorum RAM olarak da 8x2 CL14 3800 MHz Patriot Viper ile devam etmeyi düşünüyorum. Sorum şu i7 14700KF ve MSI 3060 Z Trio ile darboğaz yer miyim yesem bile çok fazla bir fark yaratır mı?
Bir ikinici sorum ise i9 12900K ile i7 14700KF arasında çokça bir fark var mı? Şimdiden teşekkürler saygılar.
14700KF aşırı pahalı ve gereksiz. Onun yerine 7800X3D alın anakart olarak da linkte attığımı alın. Geri kalan para ile çok daha güçlü bir ekran kartı alırsınız elinizdekini satıp.

Sadece işlemci ve anakart arasında zaten 5000TL fark var. Gidip 2. EL 3080Tİ falan alın keyfinize bakın.

Ayrıca 7800X3D hala daha daha iyi bir oyun işlemcisi sizin attığınıza göre.

14700KF aşırı pahalı ve gereksiz. Onun yerine 7800x3D alın anakart olarak da linkte attığımı alın. Geri kalan para ile çok daha güçlü bir ekran kartı alırsınız elinizdekini satıp.

Sadece işlemci ve anakart arasında zaten 5000TL fark var. Gidip 2. EL 3080 Ti falan alın keyfinize bakın.

Ayrıca 7800x3D hala daha daha iyi bir oyun işlemcisi sizin attığınıza göre.

Kesinlikle AMD düşünmüyorum. Şiddetle öneri ve tavsiye alıyorum bahsi geçen AMD R7 78003D için fakat Intel bambaşka bir dünya ve bu dünyadan kendimi alamıyorum yorumun ve tavsiyen için teşekkür ederim kardeşim.

@Recep Baltaş abi müsaitsen senden bir yorum beklerim selam saygılar.

Kesinlikle AMD düşünmüyorum. Şiddetle öneri ve tavsiye alıyorum bahsi geçen AMD R7 78003D için fakat Intel bambaşka bir dünya ve bu dünyadan kendimi alamıyorum yorumun ve tavsiyen için teşekkür ederim kardeşim.

Öncelikle darboğaz yemezsin onda bir sorun yokta, 14. Nesil işlemcilerin 13. Nesilden aman aman pek bir farkı yok. En azindan şu anki testlerde durum boyle. İntel yorumuna baya güldüm bu arada sağolasin jfjwnsndnwj

Düşüncene saygı duyuyorum ama çok saçma. Hocam söyleyeceğim belki garip gelecek ama intel işlemciler özellikle 14. nesilde yanıyorlar. 360mm sağlam bir sıvı soğutman yoksa zor soğutursun o işlemciyi. Ayrıca oyunlarda daha az performans veriyor 14700KF. 7800X3D alıp hem 240mm bir soğutucu ile soğutursun hemde daha kaliteli bir ekran kartı alırsın. İntel bir sonraki nesil soket değiştirecek zaten ilerde işlemci güncellemek istesen bile yapamazsın. Amd bios güncellemeleri ile beraber daha 3-4 nesil gelecek işlemcileri rahat bir şekilde kullanırsın.

Aynı aptallığı ben de yaptım. Sadece PUBG için gittim 14700KF aldım. Üstelik bunu BIOS Update edilmiş B660M anakart ile kullanacağım. Soğutmak için de Arctic 280 mm sıvı soğutma aldım. Cayır cayır kullanırım aptallığıma doymayayım. Üstelik ekran kartı 3060 Ti. RAM'ler 4×8GB 3600MHz DDR4. hiç geleceği düşünmedim. 😅 Intel yeni sokete geçecekmiş. ( Geç bile kaldı.) DDR4 zamanla kalmayacak herkes 7000MHz DDR5 kullanacakmış. İnsan biraz düşünür ya kafasız ben. Üstelik tam PCI-e 5.0 SSD çıktığı gün sen git PCI-e 4.0 SSD al. Manyak ben. Ama daha bitmedi. Ekran kartını 3090 ile değiştirmek istiyorum. Eeeh yetti be! Bari onu yapma. O ekran kartına para verilir mi? Git 4070 Ti al ya da 4080 al. Bak süperleri de çıktı aynı fiyata. Ama olmaz aptal olmanın yanında kafadan zorum var. İlla 3090 alacağım. 😆 biraz da siz kafayı yiyin diye yapıyorum. Sonu yok ama ben ne yapayım. DDR5'ten sonra DDR6 çıkacak. AMD'nin AM5 soketi bile günü gelecek eskiyecek. Intel 4nmlik işlemciler üretecek. NVIDIA 50 serisini piyasaya sürecek. FSR 4.0'lar, DLSS 5.0'lar çıkacak. E yani ben durmam lazım bir yerde. Bende dedim. 1700 soketin en son ve en iyi işlemcisinde, DDR4'te, 30 serisinin en yüksek ekran kartında durayım. 10 sene sonra belki 30FPS 4K oyun oynar. 8K videolar izleyebilirim. E yeter Allah bereket versin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı