i7 2600 Sistem Yükseltme Tavsiyesi

Yer
İSTANBUL
Daha fazla  
Meslek
MAFYA BABASI
Şimdi sevgili Technopat ailesi, kıyı da köşede duran bir PC'm var. Aslında PC çalışıyor ama bir işe yaramıyor açılması dahi 5-6 dk sürüyor. Benim hesaba göre elimde:
Intel Core i7 2600 LGA 1155 işlemci
6 GB Dual chanel RAM'ler (ama taş çağından kalma)
Anakart olarak Pegatron ipxsb- H61 mevcut ( bu çöp çok araştırdım)
Ekran kartı yok diyelim
Güç kaynagı olarak yanlış olmasın 250- 300 Watt bir şeyler var. Bu PC'ye 1000-1500 TL bütçe ayırıp eldeki malzemeleri kullanıp ufak tefek video izleten, ufak tefek oyun oynatan bir PC yapma niyetim var.
Sevgiler saygılar.
Not: Lütfen kibar bir dil kullanalım birbirimizi kırmadan, tekrar sevgiler saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
İstanbulda mı yasıyosun

Ufak RAM takviyesi. Mevcut kaç slot dolu bilmiyorum ama 1 tane 4gb RAM yeterli olur.

Bir adet 240gb SSD.

Bir adet 500w kaliteli güç kaynağı.

Ve geri kalan bütçe ile ekran kartı. Ekran kartı konusu çok değişken ihtiyaca ve bütçeye göre değişir, o yüzden önce diğer yükseltmeleri yapın kalan bütçeye göre ekran kartı önerelim.

İşlemciniz hala iyi durumda mevcut platformunuz güçlü oyun bilgisayarı dahi çıkarabilecek bir platform.

sevgili dostum bu söylediklerini pegatron anakart a kurmak bana pek akıllıca gelmiyor ama sana da danışmak istedim bütçe maksimum 2000 lira olabilir.
anakart ta 2 tane ram slotu var ikiside dolu nasıl bir yol izlemeliyim eğer anakart değişirse ki şayet piyasada lga 1155 pin li anakart ta bulmak biraz zor gibi birazda senin fikirlerine danışmak istiyorum.
saygılar
İstanbulda mı yasıyosun
tekirdağ da yaşıyorum fakat istanbul a çok sık geliyorum.

6gb belleğiniz var bir tanesi 2gb diğeri 4gb.
2gb olanı çıkartıp 4gb bir tane takacaksınız. Toplam belleğiniz 8gb olacak. Ama eskisinin aynısını bulursanız sizin için daha iyi olur.
Ikinci el 1155 anakart satın alma işine hiç girmeyin. Eldekileri satıp toplam yeni bir şey de alınabilir sonuçta.

aslında buradaki amaç benim zaten hali hazırda kullandıgım bir sistem var gayette memnunu ama elimde çöp gibi olan sistemi adam etme isteğim var amacım bu sıfırdan birşeyler yapmam saçma olur bu şekilde düşünüp bir yol gösterirseniz daha iyi olur. saygılar

SSD tak geç o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…